Beauty

Pigmentvlekjes? Dit kan je ertegen doen!

Het is officieel herfst, maar gelukkig komt de zon nog wel eens door de wolken heen. Veel Nederlanders springen bij het zien van zonnestralen meteen naar buiten, maar helaas is dat niet altijd even slim. Die zonnestralen kunnen namelijk voor nogal wat huidkwaaltjes zorgen waar je niet zomaar vanaf komt.

Maaike Dorsteen, van Furrow, kreeg de volgende vraag van een kijker:

“Ik hou ervan om lekker in de zon te zitten, maar zie nu pas hoeveel pigmentvlekjes ik er in mijn gezicht bij heb gekregen tijdens de afgelopen zomermaanden. Wat kan ik hiertegen doen?”  

Maaike zou Maaike niet zijn, als ze niet precies wist wat je hiertegen kan doen!

Hoe krijg je pigmentvlekjes?

Door onvoldoende bescherming kan de zon voor pigment- en ouderdomsvlekjes zorgen. Ben je bruin geworden tijdens de zomermaanden? De vlekjes vielen toen waarschijnlijk nog niet zo erg op. Pas nu, in de herfst, wanneer de zon wordt ingeruild voor wolken en je kleurtje vervaagd, zal je zien wat de zon nog meer met je huid heeft gedaan. Er zijn een aantal dingen die je kan doen om ervoor te zorgen dat je deze vlekjes minder goed gaat zien.  

Voorkomen is beter dan genezen

Wist je dat de huid het grootste orgaan is? Het is dan ook belangrijk om die goed te verzorgen. Je huid probeert je al zo veel mogelijk te beschermen voor schadelijke invloed van buitenaf zoals de zon, maar dit kan je huid niet alleen! Het is goed om niet alleen in de zomer, maar ook in alle andere seizoenen SPF te smeren. Vooral op je gezicht! Het najaar is namelijk dé periode om je huid weer voor te bereiden voor wanneer de zon weer volop gaat schijnen. In de winter is SPF 15 voldoende, maar ga in de andere seizoenen voor een SPF van 30 of zelfs 50.

Vitamine C

Naast SPF is het aan te raden om ook je huid te verzorgen met een serum met vitamine C. Vitamine C zit natuurlijk ook in eten, maar je kan het ook smeren! Vitamine C beschermt je huid namelijk tegen vrije radicalen die voor huidveroudering kunnen zorgen, zoals de zon! Een mooie bijkomstigheid: vitamine C werkt oplichtend en egaliseert je huid! Dat maakt die pigmentvlekjes een stuk minder zichtbaar.

Ga voor een peeling

Wil je die pigmentvlekjes echt goed aanpakken? Boek in het najaar een chemische peeling, één van Maaike ’s favoriete behandelingen. Tijdens deze behandeling wordt de bovenste huidlaag voorzichtig in één keer weggehaald. Dit klinkt misschien eng, maar dat is het niet. Deze behandeling zorgt voor een nieuwe, gezonde bovenste huidlaag. Helemaal fresh het najaar in dus!