Beauty

Een stevige huid dankzij groene voeding  

Een stevige huid krijg je niet zomaar. Hou ouder we worden hoe slapper de huid, des te belangrijker dus om er zo goed mogelijk voor te zorgen. Een verzorgende crème of een massages zijn niet de enige mogelijkheden die je daarbij helpen. Voeding heeft ook een verstevigende werking op je huid en dan met name groen voedsel.

Maaike Dorsteen, van Furrow, geeft regelmatig handige beautytips. Dit keer schreef zij een blog met de tips voor een stevige huid. Dit groene eten zorgt voor een elastische huid.

Selderij

Tegenwoordig is celery juice hét beautydrankje. Naast een enorme rits aan vitamines en mineralen, bevat bleekselderijsap een bijzondere, olieachtige stof NBP, of te wel: 3-n-butylphthalide. Dit stofje is vooral verantwoordelijk voor de aroma van selderij en heeft voordelen voor zowel lichaam als brein. Dit in combinatie met de reinigende werking van bleekselderij laat je huid stralen als nooit te voren.   

Groene thee 

Een kopje groene thee geeft je lichaam een boost. De thee bevat namelijk polyfenol. Dit antioxidant gaat vrije radicalen tegen en beschermt je tegen huidbeschadiging door de zon. Ook zorgt een dagelijkse kop groene thee dat je fibroblasten aan het werk gaan, waardoor de hoeveelheid elastine in je huid toeneemt. 

Een kop groene thee van de Albert Heijn is alleen niet goed genoeg. De kwaliteit van de thee en de concentratie zijn essentieel, want tijdens het verteringsproces gaan er namelijk ook al een hoop antioxidanten verloren. Belangrijk is dus dat je echte groene thee drinkt en geen aroma. Controleer voor de zekerheid even de verpakking van je thee om hier zeker van te zijn.   

Citroen/limoen 

Begin je dag met een glas citroensap en je krijgt meteen een boost. De citroen heeft namelijk een reinigende werking, het verbetert je spijsvertering, het is rijk aan vitamine C, het vermindert een opgeblazen gevoel én de citroen bevat een enorme hoeveelheid antioxidanten. Ook zorgen de pectine in citroen dat je hongergevoel vermindert. Win-win!    

Boerenkool

Selderij mag dan de nieuwe ‘superfood’ zijn, maar we moeten boerenkool ook zeker niet vergeten. Integendeel, boerenkool heeft het allemaal.  Antioxidanten, ontstekingsremmende vitamines en mineralen, 45 flavonoïden en glucosinolaten die je huid een ongekende boost geven. Bovendien zorgen de vezels voor een stabiele bloedsuikerspiegel, waardoor je langer verzadigd bent en minder last van energiedipjes hebt.

Voeding en haar
Naast een stevigere huid zijn er ook manieren om weer steviger, voller en glanzender haar te krijgen doormiddel van voeding. Onze Koffietijddeskundigen Mika en Hetty weten daar alles vanaf. Benieuwd? Geef je dan snel op voor hun workshop op 5 oktober!