Beauty

Hoe creëer je volume in je haar?

Haaruitval. Het is heel vervelend, maar het hoort er helaas bij. Vooral in de herfst kun je merken dat je meer haren verliest. Gelukkig zijn er wel wat tips om je haar alsnog dik en volumineus te doen lijken. Onze haarexpert Mika deelt zijn favoriete tips met je.

Kleefrollers

Een tip die heel goed is voor het creëren van volume bij de aanzet van je haren, zijn kleefrollers. Föhn eerst je haar goed warm en rol daarna de kleefrollers in je haren. Zorg ervoor dat je de rollers in je haar laat zitten totdat je haar helemaal is afgekoeld. Als je deze techniek gebruikt zal je langer een mooie slag in je haar houden en voorkom je dat je haar snel uitzakt.  

Krultang

Wil je je haar nóg voller laten lijken? Ga dan aan de slag met een krultang! Let op: als je fijn haar hebt hoef je de tang niet warmer dan 160 graden te laten worden. Vergeet ook zeker niet een heatprotector in je haar te gebruiken voordat je haar wordt blootgesteld aan de hitte.  

Wil je meer textuur?

Meer textuur in je haar? Ga dan zeker voor een texture spray of een droogshampoo! Deze maken je haar stugger en rommeliger en dit zorgt voor meer volume. De poederige structuur zorgt ervoor dat je haar ook meteen dikker aanvoelt. Spray een beetje op de aanzet van je haar en kneed dit lekker in voor instant volume.  

 

MEEDOEN MET DE WORKSHOP
Je ouder wordende haar weer gezond krijgen met Hetty & Mika

 

Touperen kun je leren

Een trucje dat ook goed werkt is het touperen van je haaraanzet. Pak om de beurt wat plukjes haar bovenop je hoofd en kam bij de aanzet tegen de groeirichting in. Dit doe je het best met een kam. Wil je de rest van je haar touperen? Pak er dan een borstel bij. Als je haren getoupeerd zijn kun je de bovenste haren voorzichtig weer gladborstelen. Touperen is eigenlijk het maken van klitten in je haren, dus je wil dit wel voorzichtig doen.  

Voeding voor je haar

Het is heel belangrijk om je haar met goede producten en maskers te verzorgen. Hierbij moet je wel in gedachten houden dat je liever geen producten gebruikt die je haar verzwaren. Gebruik daarom een milde shampoo, zoals bijvoorbeeld de shampoo van Mr. Smith die Mika ook gebruikt in zijn salon. Het zijn shampoos met uitsluitend natuurlijke ingrediënten die goed zijn voor je haar. Bovendien zijn ook goed voor onze omgeving. Met de opbrengsten van de shampoo ondersteunt dit, van oorsprong, Australische merk ook goede doelen.

Verzorging van binnenuit

We moeten ook zeker niet de voeding van binnenuit vergeten. Je hebt daar speciale haarvitamines voor, zoals Mika's favoriete Yummygums Hair. Dit zijn gums in een lekkere frambozensmaak, die je haar sterk en glanzend maken. Bewezen is dat ze zelfs de haargroei ondersteunen! Dit komt allemaal door de biotine, selenium en vitamine B12 die in de gums zitten. En ze bevatten uitsluitend natuurlijke ingrediënten.

Krijg je nu geen genoeg van deze haartips? Dan moet je zeker deelnemen aan de online workshop die Hetty en Mika samen geven op 5 oktober. Een uur lang zullen onze experts verzorgingstips en stylingstips met je delen. En leggen ze natuurlijk precies uit hoe je je ouder wordende haar weer gezond en sterk krijgt.