Beauty

Tips voor een stralende huid

We zien er natuurlijk allemaal graag goed uit. Als we lekker in ons vel zitten dan stralen we dat uit en voelen we ons zelfverzekerd. Goede huidverzorging is de basis, maar welke valkuilen liggen hierbij op de loer? Hetty weet waar we op moeten letten!

Less is more

Je kunt je huid en huidbarrière, dat is het bovenste laagje, vergelijken met een muurtje. Een muur beschermt tegen de invloeden van buitenaf, denk aan zon, kou, maar ook irriterende stoffen. Als je een gezonde huid hebt dan voelt deze zacht en soepel aan, net als een gladde, sterke muur. Als ‘ie verstoord is dan kan deze er rood uitzien en ruw, jeukerig en geïrriteerd aanvoelen. Als de huidbarrière dan minder goed werkt, dan staat deze op een bepaalde manier open; er zitten scheurtjes in de muur. Je huid verliest zo meer vocht, droogt uit en er is daardoor ook meer kans dat irriterende en schadelijke stoffen je huid binnendringen.

Extra goede verzorging

Ons gezicht is toch wel ons visitekaartje én daarnaast het meest zichtbare en kwetsbare stukje lichaam dat we hebben, dus dat vraagt vaak om een stukje extra goede verzorging. Ik zeg zelf altijd ‘less is more’, want onze huid beschermt ons van nature ook al en wanneer je het natuurlijke bacterielaagje dat hier opzit wegspoelt met zeep of andere producten, wordt de huid juist weer kwetsbaarder. Ook water droogt de huid eerder uit dan dat het deze hydrateert.

 

DOE MEE MET DE GRATIS MASTERCLASS
Klik hier en geef je op voor de gevoelige huid-masterclass 26 oktober 2021

 

Vermijd parfum

Wanneer je een gevoelige huid hebt of een huidprobleem, begin je met de zoektocht naar een passende dagcrème en dat kan nog best lastig zijn. De lijst met ingrediënten die op de verpakking van een cosmeticaproduct staat is vaak lastig te ontcijferen. Ik zei het net ook al; 'less is more'. Een milde verzorging is dus wat je wil. Eén ingredient dat je in ieder geval beter kunt vermijden is parfum. Parfum is in verzorgingsproducten een overbodig ingrediënt en is bepaald niet huidvriendelijk. Huidirritaties zoals jeuk en bultjes ontstaan vaak door parfum. Dit ingrediënt kan zelfs de gevoeligheid van je huid vergroten en een trigger zijn voor pigmentvlekken.

Vroegtijdige huidveroudering

En wat dacht je van vroegtijdige huidveroudering? Allemaal nadelen die hangen aan een product waar parfum inzit. Ook als je van nature niet gevoelig reageert op parfum kan het geen kwaad om je huid preventief te beschermen want voorkomen is beter dan genezen. Natuurlijke parfums lijken dan misschien een goede keuze, maar ook hier kan de huid allergisch op reageren. Niet alles wat uit de natuur komt is goed voor je. Er komen ook veel giftige stoffen voor in de natuur. Natuur staat dus niet gelijk aan mild. Parfumvrij is de veiligste keuze voor je huid.

Gratis Koffietijd masterclass

Een voorbeeld van een parfumvrije dagcrème is de ZARQA Dagcrème Anti-Age. Deze bevat Jojoba-olie waardoor de crème je op een natuurlijke wijze tegen huidveroudering en schadelijke invloeden van buitenaf beschermt, zoals bijvoorbeeld UV-straling en luchtvervuiling. Klik hier voor meer informatie over dit product.

Over de huid valt natuurlijk een hele hoop te vertellen en dat gaan we binnenkort ook doen in een masterclass. Klik hieronder door en geef je gratis op!