Beauty

Het gebruik van collageen tegen ouderdomskwaaltjes

Erger jij je aan de vervelende en typische ouderdomskwaaltjes zoals rimpels, fijne lijntjes, wallen en zere gewrichten? Dan kunnen collageensupplementen weleens de oplossing zijn! Onze beautydeskundige Maaike Dorsteen is fan, en vertelt waarom jij zou moeten beginnen met het slikken van collageen.

Wat is collageen?

Collageen is van invloed op allerlei ouderdomskwaaltjes. Het is namelijk een lijmvormend eiwit in je lichaam dat in de huid, spieren, botten en zelfs bloedvaten zit. Het zorgt voor stevige botten en gewrichten, maar zorgt dus ook voor stevigheid in het gezicht. 

De huidlaag onder de huid die zichtbaar is (ook wel de lederhuid genoemd) bestaat voor 80% uit collageen en kun je alleen maar voeden van binnenuit. Hier gaat het dus grotendeels om voeding, lifestyle en je omgeving. Je hebt dit collageen dus al van nature in je, maar naarmate je ouder wordt neemt de hoeveelheid collageen in je lichaam af. Hierdoor kunnen rimpels en fijne lijntjes naar verloop van tijd beter zichtbaar worden en kun je ook sneller last krijgen van lichamelijke klachten. Die afname begint al op je 25ste! Daarom zijn collageenproducten voor vrouwen en mannen van alle leeftijden interessant. 

Hoe gebruik je collageen?

Wanneer je start met het gebruik van collageen, is het fijn om producten te gebruiken die goed met elkaar gecombineerd kunnen worden. Je bovenste huidlaag kun je voeden met crèmes en serums waar bijvoorbeeld retinol of vitamine C in verwerkt zitten. En de onderste huidlaag kun je dus van binnenuit voeden doormiddel van collageen. Vaak is dat in vorm van een poeder of pillen. 

Tip: Revitaltrax

Als je dan toch geïnteresseerd bent in collageenproducten, dan is Anti-Aging Collagen Complex van Revitaltrax volgens Maaike een echt aanrader. Dit collageensupplement is in de vorm van drinkbaar poeder dat je kunt mengen met water, thee, sap en/of smoothie. Je kunt het collageenpoeder dagelijks innemen op een moment dat je dat fijn vindt. Deze poeder gaat al helemaal goed samen met hun serum: de 12% Vitamin C-Serumwat de huid van buiten aanpakt. De perfecte combinatie om de vervelende ouderdomskwaaltjes tegen te gaan. 

Winnen?

Ben jij helemaal om? Dan hebben we goed nieuws! Je maakt namelijk nu kans op beide producten. Dus reageer snel op onze winactie en wie weet heb jij het pakket straks in huis!