Beauty

Een effectief, snel en goedkoop DIY anti-age masker

Een mooie, stralende huid met zo min mogelijk rimpels. Dat willen we natuurlijk allemaal wel. En het is natuurlijk al helemaal fijn als je anti-age huidverzorging lekker budgetproof is.

Gelukkig is onze beauty-expert Maaike Dorsteen, van Furrow.nl, de aangewezen persoon om haar beste anti-aging tips met je te delen.

Krap bij kas, geen probleem!

Hoe kan het ook anders? We houden ervan om onszelf te verwennen. Je kunt dat bijvoorbeeld doen door lekker met een maskertje in bad te gaan of op de bank te gaan liggen. Het liefst gebruik je dan een luxe anti-age masker, maar die kosten helaas een hoop geld. Als je even krap bij kas zit of als je gewoon zelf met ingrediënten aan de slag wil gaan, maak je toch lekker zelf een masker voor je gezicht! Het fijne is dat je zelfs met een beetje geluk de meeste ingrediënten gewoon in je keukenkastje hebt liggen.

Waarom deze ingrediënten goed voor je huid zijn

Door de bijzondere eigenschappen van yoghurt, kurkuma, honing en cranberries zijn ze onwijs goed voor je huid. Yoghurt heeft een exfoliërende werking en kurkuma werkt erg goed als je last hebt van onderhuidse ontstekingen en acne. Honing heeft geweldige helende eigenschappen, dus die wil je zeker niet overslaan! Ten slotte bevatten cranberries antioxidanten, welke je helpen bij het vertragen van het huidveroudersingsproces. Ook bevatten ze vitamine C, E en K. Kom maar door met die stralende huid!  

Tip: als je een DIY-masker met honing maakt, zorg dan wel dat je altijd een haarbrand draagt om te voorkomen dat het één kleverige bedoeling wordt. De kleur van kurkuma kan afgeven, dus wees daar voorzichtig mee! 

De Ingrediënten 

  • 2 eetlepels yoghurt 
  • 2 eetlepels biologische honing of raw organic honey 
  • 1 theelepel kurkuma handjevol cranberries

Aan de slag 

Prak de cranberries fijn. Doe de yoghurt, biologische honing en kurkuma in een kom en meng deze goed door elkaar. Voeg de cranberries toe en je anti-age masker is klaar voor gebruik. 

Smeer het masker over je hele gezicht (vermijd je ogen) en laat het ongeveer 15 tot 20 minuten intrekken. Vergeet niet lekker te ontspannen! Steek wat kaarsjes aan en neem even tijd voor jezelf.

Reinig je huid na afloop met lauwwarm water en breng een verzorgende (nacht)créme aan. Enjoy!

Meer weten?

Wil je meer beautytips? Lees dan de artikelen hieronder.

 

Bron: Furrow.nl