Vrije tijd

Liefhebber van Franse films en series? Deze moét je gezien hebben!

Grote Franse filmliefhebbers opgelet: Het belangrijkste Franse culturele evenement in Nederland gaat weer van start. De derde editie van het filmfestival 'Tapis Rouge' laat jou de meest recente Franse meesterwerken en exclusieve premières zien. De Franse Ambassadeur in Nederland, Luis Vassy, vertelt welke juweeltjes wij niet mogen missen.

Franse films en series zijn internationaal een grote hit! En ook wij Nederlanders kunnen geen genoeg krijgen van 'Lupin', 'Intouchables' of 'Dix pour cents'. Daarom mag 11 tot 16 november in je agenda want dan spelen er twintig Franse films in 'De Filmhallen' in Amsterdam. 

Twee top films

Twee films mag je volgens Luis Vassy absoluut niet missen op het filmfestival. Zo is Vassy erg fan van de 'Illusions Perdues'. "Dat is een verfilming van een mooi boek dat iedere Fransman wel in huis heeft. Het gaat over een schrijver die journalist wordt en de complexiteit van het journalisme leert kennen." Daarnaast is Vassy ook enthousiast over de film 'Gagarin', wat zich afspeelt in een Franse buitenwijk. 

Spannende serie

Naast deze heerlijke films, heeft Vassy ook een goeie aanrader voor een Franse serie. "Door mijn werk vind ik 'Le bureau des légendes' heel gaaf om naar te kijken. Het gaat over een inlichtingsdienst en hoe ze boeven proberen te vangen. Het is een hele spannende serie waar complexe figuren voor het grote strijden." Benieuwd naar de serie? Bekijk hieronder de trailer.