Beauty

Tips tegen rimpels

Ter ere van de speciale vijftig special gaan we het vandaag hebben over de beste tips tegen rimpels! Ouder worden is een mooi proces. De rimpels moeten we leren omarmen, maar ze beperken is natuurlijk fijn. Helaas is anti-aging skincare vaak moeilijk en vooral duur. Maar niet altijd. Met deze tips heb je met een beetje geluk gratis en voor niks minder rimpels.  

Niemand minder dan Maaike van Furrow.nl is natuurlijk de aangewezen persoon om haar beautytips tegen rimpels met ons te delen.  

Oogcrème, maar dan anders

Oogcrème, de beste verzorging voor de rimpels rondom je ogen. Én op je bovenlip. In plaats van hem onder je ogen te smeren, kan je diezelfde oogcrème ook gebruiken tegen de rokerslijntjes op je lippen. Zelfs als het een oogcrème tegen donkere kringen en wallen is. Je bovenlip is kwetsbaar en kan wel wat extra verzorging gebruiken. De hydraterende oogcrème die je gebruikt om de fijne lijntjes onder je ogen te verminderen is ook ideaal om fijne lijntjes op je bovenlip tegen te gaan. En als je dan toch bezig bent, neem dan meteen je lippen mee. Gehydrateerde lippen ogen voller, soepeler én jeugdiger. Yes!  

Plezier tussen de lakens  

Los van een verbeterde doorbloeding van je huid en een ongekende after-glow, zorgt een orgasme ook nog eens voor een toename van het hormoon DHEA. DHEA (dehydro-epiandrosteron) wordt in de wandelgangen ook wel het jeugdhormoon genoemd en is verantwoordelijk voor de stevigheid van je huid, remt de afbraak van collageen en zorgt voor een betere pigmentatie. En misschien nog een reden om wat vaker het bed in te duiken: de gelukshormonen dopamine, oxytocine en endorfine die vrijkomen tijdens een stevige vrijpartij geven meteen de aanmaak van collageen een boost. 

Rimpels door slapen? 

Goedkoper dan slaap wordt het niet, maar dan wel op je rug. Slaap je op je zij? Of nog erger: op je buik? Dan moet je niet raar opkijken als je 's morgens met een gekreukeld gezicht en opgezwollen ogen wakker wordt. Slaaprimpels lijken misschien relatief onschuldig, omdat ze (net als het vocht onder je ogen) gedurende de dag weer wegtrekken, maar het zijn de rimpels van de toekomst. Het probleem kan je gratis en voor niks oplossen door op je rug te slapen. Zo voorkom je slaapkreukels en ook het lymfevocht kan makkelijker worden afgevoerd.     

Puffy eyes verminderen  

Een plens ijskoud water in je gezicht wordt al eeuwenlang gebruikt om de puffiness in je gezicht te verminderen. Het werkt alleen als het water ijs- en ijskoud is. Je bent gegarandeerd wakker en je puffy eyes zijn hopelijk ook meteen minder. Deze methode is trouwens niet alleen effectief op korte termijn, hij zou op lange termijn zelfs huidveroudering kunnen voorkomen.

 

Meer weten?

Wil je meer beautytips? Lees dan de artikelen hieronder.

 

Bron: Furrow.nl