Groen

Deze plant is enorm hip!

Van onze eigen groenexpert Romeo hebben we al een hele hoop tips gekregen om ons huis op te fleuren met bloemen en planten. Vandaag gaan we het hebben over een populaire plant: de orchidee!

Romeo van Green Your Day vertelt ons: orchideeën zijn weer helemaal hip! Hoe dit nou komt? Het wordt buiten steeds kouder dus we brengen veel meer tijd binnen door. En dan willen we natuurlijk wel dat het er een beetje stijlvol uitziet binnenshuis. Nou, dat kan hartstikke goed met orchideeën. Juist op donkere dagen breng je zo lekker kleur in huis én ze kunnen tot maar liefst tien weken bloeien, dus je hebt er heel lang plezier van.  

Wat leuk is om te weten: je hebt enorm veel soorten van deze plant. Ze zijn er in alle soorten en maten. Met elke soort kun je een andere sfeer creëren in huis. Wil je bijvoorbeeld energie uitstralen? Kies dan voor geel. Wil je een rustige sfeer? Ga dan voor lichtroze! Er is zo veel meer keuze dan alleen de traditionele witte of paarse orchidee.

Natuurlijk willen we ook graag weten hoe we deze planten het best verzorgen. Eigenlijk moet je de natuur nabootsen. In de jungle groeien orchideeën in de oksels van een boom. De wortels groeien dus niet in aarde, maar in mos en takken van de boom. Als er (af en toe) een tropische bui valt, zuigen de wortels zich vol. Je kan zien dat de wortels dan wat groener worden. Door hier water vast te houden, hebben ze voor een langere tijd een buffer. Thuis moet je proberen dit zoveel mogelijk na te doen. Als je een orchidee koopt zit hij vaak in een plastic potje. Laat die er omheen zitten en plaats hem in een sierpot. Als je hem water geeft pak je hem uit de sierpot en zet je hem in een bakje licht lauw water. Laat hem even volzuigen (een buffer opbouwen) en vervolgens even uitlekken. Plaats terug in de sierpot en hij kan zo 2 a 3 weken vooruit. Je zult zien dat hij het op deze manier heel goed zal doen.

De kerstdagen komen steeds dichterbij en het is heel leuk om orchideeën te betrekken in je kerstdecoratie. Bedenk goed hoe jouw kerstversiering eruit ziet. Welke kleuren gebruik jij het liefst? Vaak kom je dan toch uit op rood, groen en eventueel wit. Veel orchideeën passen hier heel mooi bij. Hoe leuk is dat?! Hou dit in je achterhoofd als je nieuwe orchideeën gaat kopen, want dan hoef je deze dus niet weg te halen zodra de kerstdecoratie erbij komt.

Ben jij nou ook zo gek op de groen-tips van Romeo? Op 23 november geeft Romeo samen met Quinty een gratis kerstworkshop! Tijdens deze workshop zullen alle kerst-trends met je worden gedeeld. Die tips kun je mooi gebruiken bij het versieren van je eigen huis! Er is zó veel meer moois te maken dan je misschien denkt! Quinty en Romeo zijn in ieder geval helemaal gek op kerst, dus ze kunnen niet wachten om er samen met jullie een hele gezellige avond van te maken.