Vrije tijd

De nieuwe 'grimmige' werken van Jeroen Krabbé

De agenda van Jeroen Krabbé viel, net als bij veel anderen, stil door de corona-pandemie. In tijden van lockdown sloot de kunstenaar zichzelf op in zijn atelier en zo ontstond er nieuw prachtig werk. Onze Pernille la Lau ging langs bij Museum de Fundatie om zijn atelier-portretten te bekijken.

Directeur van Museum de Fundatie, Ralph Keuning, wilt graag met ons de nieuwe tentoonstelling van Jeroen Krabbé delen. De tentoonstelling, genaamd 'Stilte' is volgens Keuning zeker een spannende.

 

Het verhaal van Krabbé

"Deze schilderijen heeft Krabbé in de tijd van corona gemaakt. Normaal gesproken reist hij veel voor zijn werk als acteur en programmamaker. En verwerkt hij zijn reizen in zijn atelier. Maar ineens zat hij gedwongen vast. Wat daar uiteindelijk door onstaan is, zijn 29 prachtige werken die laten zien hoe een schilder in zijn atelier zit te staren naar lege ramen." 

Gratis bezoek

Keuning noemt het verhaal achter de kunstwerken 'grimmig'. "Je bent namelijk opgesloten, gedwongen om in de stilte te zijn." Je kunt de tentoonstelling 'Stilte'- Jeroen Krabbé bezichtigen tot zondag 5 december. En met je Vriendenloterij VIP-kaart kan je het museum zelfs gratis bezoeken.