Groen

Welke kerstboom is een match voor jou?

Vanaf begin december verschijnen ze weer massaal in de tuincentra en op speciale verkooppunten: de kerstbomen. Maar welke boomsoort kan je het beste kiezen? Wij zochten het voor je uit!

De eerste en belangrijkste tip: zoek een boom die het beste bij jou past! Je kunt namelijk een boom kiezen die je het mooist vindt, maar is die wel praktisch voor in huis? Wij keken onder andere naar de schoonheid, geur en de vorm van de boom!

Nordmann

We beginnen gelijk bij één van de meest bekende en meest verkochte kerstbomen in Nederland: de Nordmann. Deze boom is niet voor niets zo populair. De Nordmann is een prachtige volle kerstboom met donkergroene, glanzende naalden, welke nauwelijks prikken. Maar wat voor veel mensen de belangrijkste reden is om te kiezen voor een Nordmann, is het feit dat deze boom weinig last heeft van naalduitval. Heb je snel last van allergieën? Bij de Nordmann zul je minder tot geen allergische reacties ontwikkelen!

Fijnspar

De meest traditionele kerstboom is zonder twijfel de Fijnspar. Deze kerstboom staat bekend om de heerlijke dennengeur. Maar hoewel hij op geur het beste scoort van alle bomen, is het nadeel van de fijnspar dat hij zijn (enigszins prikkende) naalden sneller laat vallen. Met zijn brede takken en piramidevorm is de fijnspar overigens wel een hele mooie boom!

Blauwspar

Dan hebben we de Blauwspar. Deze kerstboom heeft weinig last van het uitvallende naalden. Tel daar de schitterende blauwgrijze gloed bij op en je hebt een prachtige boom te pakken. De vorm van de blauwspar is piramide-achtig met takken die mooie etages vormen. Ideaal bij het versieren! De geur van deze boom is overigens ook heerlijk. De nadelen van de Blauwspar? Wie niet van prikkende naalden houdt kan beter voor een ander soort kerstboom kiezen!

Servische spar

De Servische spar is erg geschikt als je iets minder ruimte hebt. Het is onder de kerstbomen namelijk een vrij smalle en compacte dennenboom. De naalden van de Servische spar zijn tweekleurig: de bovenkant is groen en de onderkant is blauw. Dit zorgt ervoor dat de Servische spar een blauwachtige uitstraling heeft. Ook deze boom heeft een heerlijke geur!

Japanse zilverspar

De Japanse zilverspar is een prachtige kaarsrechte boom die lang in een warme kamer kan staan, zonder dat de naalden uitvallen. De naalden van de zilverspar zijn recht en kort en glanzend donkergroen. Een leuk feitje is dat wanneer je er één met kluit koopt, je de boom na de kerst kan planten in je tuin! Heb jij het liefst geen boom waar de hele kamer naar ruikt? Dan is dit een goede match!

Nog steeds geen keus kunnen maken? Wij vonden bij de Intratuin het handige schema hieronder!

Voor welke kersttrend ga jij dit jaar?

Nu heb je waarschijnlijk een idee welke boom je gaat kopen dit jaar. Dan nu nog het versieren ervan! Samen met Intratuin ontdekken Quinty en Romeo dinsdagavond 23 november om 19.30 uur de mooiste kersttrends van 2021! De experts van Intratuin hebben uitgezocht welke kleuren, patronen en materialen helemaal hot zijn deze kerst. Of je de kerst nu in traditioneel rood en groen wilt vieren, met industriële en gerecyclede materialen, met glinsterende details of juist zachte pasteltinten, laat je betoveren door de eindeloze mogelijkheden!