Vrije tijd

Het grote lifestylewandelboek van Claudia Straatmans

Claudia Straatamans haar nieuwe boek is afgelopen week verschenen. In het boek ‘Het grote lifestylewandelboek’, deelt ze allerlei leuke wandeltips met ons. De hoofdredacteur van de Nouveau is gek op wandelen en vindt het al helemaal leuk om een wandeling af te sluiten met een heerlijk kopje koffie of een goed glas wijn. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Wandelen is een enorm fijne manier om in beweging te blijven. Tijdens de eerste lockdown vorig jaar is heel Nederland massaal aan de wandel gegaan, dus de tips van Claudia kunnen we allemaal goed gebruiken. Hoe leuk is het om na een heerlijke wandeling ergens een drankje te drinken? Of misschien zelfs in te checken in een geweldig hotel? Zo maak je er echt een leuk uitstapje van.  

Wandeltips van Claudia

We weten allemaal dat de herfst een prachtig seizoen is om de natuur in te gaan. Zin om dit weekend lekker te gaan wandelen? Gelukkig wil Claudia een paar hele leuke tips met ons delen.

  • Park de Hoge Veluwe: dit is een echte aanrader om te bezoeken en vooral in de herfst. Dit gebied heeft ook een zogenaamde ‘trage tocht’. Dit betekent dat de route allemaal zijwegen heeft waar je van de gebaande paden afgaat. Hier kom je veel minder mensen tegen.
  • Stuifduinroute in Schoorl: vooral erg mooi als in augustus en september de heide in bloei staat. In Schoorl vind je een combi van bos, heide en zee, wat het natuurlijk ook geweldig maakt om deze plek in de herfst te bezoeken.
  • Het Pieterpad in de Achterhoek tussen Laren en Vorden: je hebt hier hele lange routes tussen zitten. Claudia raadt aan om niet meteen met hele lange afstanden te beginnen en het rustig op te bouwen. Hiervoor is het traject Laren – Vorden echt een aanrader.

Hopelijk hebben we je geïnspireerd om aankomend weekend lekker een wandeling te maken. Want je kunt er niet alleen een leuk uitje van maken, het is natuurlijk ook gewoon heel goed voor je gezondheid!