Groen

5 tips om je tuin op te fleuren, ook voor de winter

Kan jouw tuin wel wat meer sfeer gebruiken? Dan is het hoog tijd om je tuin eens leuk aan te kleden. En zeg nou zelf: je kunt hier nooit te vroeg mee beginnen. Dus lente, zomer, herfst of winter, er zijn verschillende manieren om dit te doen.

Bloemen en planten

Wil je je tuin leuk aankleden? Dan wordt het binnenkort tijd om flink wat bloemen en planten in te slaan. Weg met die oude bloemen en planten op naar een nieuwe invulling. Haal het onkruid weg en plaats wat nieuwe bloemen en planten. Je tuin zal je dankbaar zijn, maar let wel op wanneer je ze precies om planten. Wat een extra leuk effect kan geven, is het toevoegen van plantenbakken en bloempotten. Op zoek naar mooie bloempotten voor in jouw tuin? Deze bloempotten voor buitengebruik zijn zeker het bekijken waard. 

Tuinverlichting

Hoe kun je je tuin verder leuk aankleden? Met tuinverlichting! Tuinverlichting is haast wel een must. Van decoratieve lampen in de tuin tot lampen die niet in het zicht staan: tuinverlichting kan zowel overdag als ’s avonds in het donker meer sfeer toevoegen aan je tuin. Zeker nu het winter aan het worden is. Kun je toch blijven genieten als je door het raam naar buiten kijkt. 

Tuinmeubelen

Als je graag meer gezelligheid naar de tuin wilt halen, kun je tuinmeubels toevoegen. Zeker in de zomermaanden komen tuinmeubelen goed van pas. Maar misschien juist ook tijdens de wintermaanden. Lekker gezellig bij een open haard of vuurkorf. Je kunt denken aan een loungeset, tuintafel, tuinstoelen, tuinbanken of ligbedden. Door een of meerdere tuinmeubelen in je tuin te plaatsen, maak je het direct een stuk gezelliger. Het ziet er sfeervoller uit en tuinmeubelen zijn daarnaast ook nog eens functioneel. 

Tuindecoratie

Vind je je tuin op dit moment een beetje saai? Dan is het tijd voor tuindecoratie. En dan bedoelen we niet de kerstdecoratie die je misschien in je schuur hebt liggen. Tuindecoratie kan ervoor zorgen dat jouw tuin er in één klap sfeervoller uit ziet. Denk bijvoorbeeld eens aan sculpturen, tuinschilderijen, tuinkabouters of tuinspiegels. Heb je een schutting? Dan kun je eigenlijk niet vergeten om ook de schutting te decoreren. 

Buitenkleed

Dit is vooral geschikt voor de warme zomermaanden: een buitenkleed. Met behulp van een buitenkleed kun je je tuin echt lekker zomers maken. Buitenkleden zijn er in allerlei varianten, waardoor je een buitenkleed kunt kiezen dat je mooi bij je tuin vindt passen. Ga je voor een neutraal kleurtje of misschien wel voor een mooi patroon? Aan jou de keuze!

Met behulp van deze tips maak je van jouw tuin een waar paradijsje. Geniet ervan!