Beauty

Met deze tips maak je jouw look najaarsproof

Tijd om de najaarstrends met onze beauty-expert Mika te bespreken! Wil je graag helemaal trendy voor de dag komen? Mika deelt zijn tips om jouw look najaarsproof te maken.

Bordeauxrode lippen

Dit najaar gaan de kleuren in ons gezicht zich aanpassen naar het seizoen. Om te beginnen met je make-up: de bordeauxrode lip is weer terug van weggeweest. Een echte herfstkleur die je veel terugziet in kleding, maar dus ook op de lippen!  

No make-up look & harige wenkbrauwen

Een fijne trend die ons meestal makkelijk af gaat: de no make-up look. Niet iedereen houdt van hele uitgesproken make-up en met deze look gebruik je zeker wel wat make-up, maar creëer je een hele natuurlijke look met extra veel glans. Je doet dus eigenlijk een beetje alsof je niks op hebt. Je focust je hierbij vooral op de basis, die maak je mooi egaal en geef je lekker wat glans met highlighter voor een gezonde uitstraling. Mascara op je wimpers en je bent ready to go. Less is more!   En bij deze look hoeven de wenkbrauwen ook niet al te netjes in model te zitten, want de harige wildere wenkbrauwen zijn nog steeds helemaal in. De onderkant van de wenkbrauw hou je netjes, de haartjes mogen lekker omhoog staan.  

Een bob & natuurlijke structuur van het haar

De boblengte komt weer helemaal terug. Met name de boblijn geknipt op de kaaklijn is trendy op het moment, maar eigenlijk mag ‘ie in alle soorten en maten worden geknipt. Opvallend is ook dat we weer meer de natuurlijke structuur van het haar behouden, dus juist onze natuurlijke slag of steil haar. Toen de kappers wegens corona dicht moesten, waren we natuurlijk allemaal aangewezen op ons natuurlijke haar. Je merkt dat die trend nog steeds blijft aanhouden. De bob mag dus lekker rommelig en natuurlijk zijn, net alsof het niet geföhnd is.

Ruige pony

Het natuurlijke haar mag ook nog steeds gecombineerd worden met een wat ruigere, rommelige pony. Ook wel ‘messy fringes’ genoemd. De pony mag een beetje in ongelijke lengtes worden geknipt, bijna alsof je het zelf geknipt het. Maar let op: laat het natuurlijk wel gewoon je kapper doen!  

Honingblond, chocoladebruin & melting colors

Honingblond en chocoladebruin zijn dé tinten van dit najaar. Het wittige/assige blond van het voorjaar gaat er weer een beetje uit en maakt plaats voor een honingachtige ondertoon á la Romee Strijd. Benieuwd naar haar mooie haren? Google haar vooral even! Zulk haar willen we allemaal wel.

Nou, nu kan dit dus heel makkelijk met een toning masker. Zo een masker kan je gewoon zelf thuis gebruiken. Aangezien het een masker is kleurt het niet alleen je haar, maar geeft het je haar ook nét dat extra tikkeltje verzorging dat het nu tijdens de koudere dagen wel kan gebruiken. Door zo een toning mask verlies je geen frisheid, maar geef je je haar wel een warme najaarsgloed.

Voor de brunettes is chocoladebruin op dit moment echt een trendkleur. Let wanneer je je haar gaat kleuren wel echt de ondertoon van je huidskleur. Wanneer je een koelere huidskleur hebt, ben je vaak wat bleker en kan het verdonkeren van je haarkleur ervoor zorgen dat het contrast tussen je haar en je gezicht heel groot wordt. Dit wil je liever vermijden. Kies er voor om je kleur wat frisser en zachter te houden als je een koele huidskleur hebt. De techniek die kappers hierbij vaak gebruiken heet ‘melting colors’, waarbij je zorgt voor een zachter overloop van donkerder naar lichter haar en de strepen niet te opvallend zijn.

Haarclips en spelden

De haarklemmen en –clips die we al vaker hebben gezien blijven echt trendy. Zelfs in aanloop naar de feestdagen zie je weer steeds meer feestelijke haaraccessoires voorbijkomen. Zo zie je nu steeds meer chiquere gouden haarclips, maar ook steeds meer haarklemmen met een leuk printje.    

Hopelijk kun je wat inspiratie uit Mika zijn tips halen! Kom je er toch nog niet helemaal uit en vind je het lastig om je kapsel in model te brengen? Dan verwelkomt onze beauty-expert Mika je graag in zijn salon. Meer informatie vind je hieronder!