Entertainment

Een onverwachtse première voor Gaia Aikman

Vier uren van tevoren kreeg Gaia Aikman een telefoontje. Of ze kon invallen als Tina in de Tina Turner Musical. Ze twijfelde geen moment en zo beleefde Gaia totaal onverwacht haar première als Tina.

Passie voor muziek

Gaia werd geboren in Paramaribo, Suriname. Toen ze drie jaar oud was verhuisde ze met haar moeder naar Nederland. Muziek heeft altijd al een grote rol in haar leven gespeeld. Thuis gaf ze vele optredens voor vrienden en familie en ook op school trad ze vaak op. Op haar elfde deed de musicalactrice haar eerste echte auditie voor ‘The Lion King’. Ze kreeg de rol van kleine Nala en was twee jaar lang in de musical te zien.

Dit smaakte naar meer. In 2007 deed ze mee aan het Junior Songfestival en hier belandde ze in de top 10 van de voorrondes. In 2010 besloot ze zich verder op zang en dans te richten en startte ze met studeren aan het Lucia Marthas Institute For Performing Arts in Amsterdam. Hier kon ze elke dag aan de slag met haar passie: muziek. Om zich verder te ontwikkelen heeft ze verschillende andere klussen gedaan. Zo was ze in 2013 backingvocalist van Robin Thicke en hielp ze opkomende dj’s met vocalen op hun nummers. 

In 2014 studeerde Gaia af en in 2015 maakte ze de overstap naar het grote podium toen ze speelde in de musical ‘Dreamgirls’. Datzelfde jaar was  ze ook te zien in ‘The Bodyguard’ en deed ze mee aan The Voice Of Holland.

Van Alline naar Tina

Na al deze mooie klussen is ze nu dus te zien in ‘Tina - De Tina Turner Musical’. Normaal speelt ze hier de rol van Alline, de zus van Tina. De rol van Tina is wel echt andere koek. Fysiek en vocaal is het een enorm zware rol. Op twee scènes na staat ze de hele tijd op het toneel en heeft ze twaalf snelverkledingen. Tijdens deze snelverkledingen wisselt ze van outfit, maar soms ook van pruik en schoenen. Hier is veel op geoefend en Gaia heeft als Tina een onvergetelijke show weten neer te zetten.