Vijf jaar geleden kwamen de twee zoons van Alain Caron met het idee om samen met hem een restaurant te openen. Alain zag dat in eerste instantie niet zo zitten. Zo vond hij dat hij niet genoeg kennis had van wijn, administatie en personeel om dat in perfectie te doen.
Toch overtuigden zijn zoons hem om samen een restaurant te openen. Ze zeiden dat hij zich alleen met de smaak en menu's hoefde bezig te houden en ze zelf de rest van de zaken zouden regelen. Dat kon zo af en toe een lastige situatie opleveren voor Alain omdat hij van nature graag de leiding neemt.
Ondertussen is het samenwerken goed gelukt. Inmiddels zijn er niet 2, niet 3, maar 4 bistro's geopend. Voor Alain is het allerbelangrijkste dat de bistro's een plek is waar zijn mensen komen voor de gezelligheid. Zo wil hij niet dat het zo sjiek en duur is als een sterrenrestaurant. Maar de kwaliteit moet natuurlijk wel top zijn!
Het boek 'La Table de Caron' staat in het teken van de bistrorecepten die de mannen klaarmaken voor de gasten. Het boek bestaat uit traditionele recepten, maar altijd met een twist! Ze doen altijd wat ze leuk vinden en gaan met de trends mee. Het is allesbehalve fusion. Frans blijft Frans, maar wel helemaal Caron!
Wij nodigden Alain uit en lieten hem natuurlijk niet naar huis gaan zonder iets gemaakt te hebben. Samen met London maakte hij ananas caramélisé.
Zijn boek 'La Table de Caron', dat is inmiddels overal te koop!