Entertainment

Disney's 60e animatiefilm: Encanto

Disney brengt alweer hun 60e animatiefilm uit: Encanto. Een magische film over de familie Madrigal in Colombia. Een heerlijke, muzikale en Disney-magische film voor jong en oud.

Encanto

In Colombia woont de magische familie Madrigal. Ieder lid van die familie heeft een unieke magische kracht, behalve Mirabel. Mirabel voelt zich daardoor nutteloos in de familie, totdat de magie van de familie wordt bedreigd door een duistere kracht. Mirabel blijkt dan namelijk de enige te zijn die de magie kan redden... 

Stephanie Beatriz - actrice bekend van Brooklyn Nine-Nine, Modern Family en Short Term 12 - spreekt de rol van Mirabel in. Mirabel is volgens haar een heel grappig, liefdevol personage dat ook heel erg verlangt naar iets meer. 

Geen Disney film zonder... muziek! 

Een Disney film is geen Disney film zonder muziek. De muziek in elke film is enorm belangrijk en zorgt voor de totale Disney-sfeer. In Encanto heeft acteur, regisseur en componist Lin Manuel Miranda de muziek verzorgd. Lin Manuel Miranda heeft al drie Grammy's, een Emmy en 3 Tony Awards op zijn naam staan. Voor Encanto mocht Lin Manuel Miranda acht nummers schrijven. Iets wat hij ook heel graag wilde. Hij mocht samen werken met grote Colombiaanse artiesten. Alle nummers zijn stuk voor stuk een ode aan Colombia en de muzikale variëteit van het land. 

De Nederlandse Encanto 

Natuurlijk is er een ook een Nederlandse versie van de film Encanto. Zo spreekt musicalster Vanjén van den Bosch de stem van Mirabel in en ze zingt natuurlijk de magische nummers. Verder hebben ook Nandi van Beurden en Ruth Jacott een rolletje ingesproken voor de film. 

Encanto is vanaf nu te zien in de bioscoop!