Groen

Doe mee met de trend en maak een kerstkrans!

Kransen, kransen, kransen en nog eens kransen. Het is dé kersttrend van dit jaar volgens onze groenexpert Romeo Sommers. Vandaag laat Romeo zien hoe je zelf een eyecatcher van een krans maakt. Dit keer alleen niet om op te hangen, maar om neer te zetten.

Benieuwd? We leggen het je hier haarfijn uit!

Wat heb je hiervoor nodig?

  • Een styrofoam taartvorm (vaak te koop bij hobbyzaken)
  • XL satéprikkers 
  • Mos 
  • Lijmpistool
  • Kerstgroen- en decoratie 
  • Batterijlampjes 

Het begin

Plak als eerste het styrofoam vol met mos. Dit is de basis van je krans. Steek er nu rondom satéprikkers in. Begin met een kruis en vul daarna de tussenruimtes ook met een satéprikker. Dit doe je tot je een mooi spinnenweb krijgt.  

Versieren maar!

Je hebt nu een mooie basis gemaakt om te gaan versieren. Gebruik bijvoorbeeld nepgroen als basis, en breid je versiering uit met echt groen. Daarna kun je decoratie toevoegen, zoals bijvoorbeeld kerstballen. Let erop dat je het centrum van de krans goed vult, dan krijgt de krans een mooi hart.  

Tips

Je kunt groen uit je eigen tuin gebruiken voor het versieren van je krans. Ook leuk: gebruik reageerbuisjes, zodat je er verse snijbloemen in kunt verwerken. Maak de krans daarnaast lekker persoonlijk en maak je eigen kleurencombinaties. Door de groene basis sla je de plank nooit mis!  

 

Een aantal maanden geleden maakte Romeo ook een krans van heideplanten. Klik hier om te zien hoe je die stapsgewijs maakt.