Beauty

Collageen en vitamine-C tegen huidveroudering

Het nieuwe jaar staat voor de deur: over twee weken proosten we alweer op het nieuwe jaar! We laten 2021 achter ons en richten ons op het nieuwe jaar. Wat heeft 2022 voor ons in petto? Beautyexpert Maaike geeft ons de laatste trends om helemaal trendy het nieuwe jaar in te gaan.

Terug van weggeweest: collageen 

We hebben het er al vaker over gehad en niet alleen in het afgelopen jaar, maar ook in 2022 kan je er niet omheen: collageen. En dan met name de collageensupplementen. Wat was collageen ook alweer? Collageen is een belangrijk eiwit in het menselijk bindweefsel dat je lichaam van nature in zich heeft, wat zorgt voor stevigheid en elasticiteit. Vanaf je 25ste neemt de aanmaak van collageen af, waardoor je steeds meer fijne lijntjes en rimpels ziet.   

Bij goede voornemens denk je vaak aan gezonder eten en meer sporten, maar je huidverzorging mag je zeker niet vergeten! Door je collageengehalte een boost te geven krijg je een lekkere gezonde gloed op je gezicht, alsof je nét terug bent van het wandelen op een koele ochtend. Door je collageengehalte van binnenuit op peil te houden, kan je ook nog die rimpeltjes tegengaan.

Dit kan je doen door serums te smeren waar collageen in verwerkt zit, of gebruik Anti-Aging Collageen Complex van Revivaltrax. Dit kan je door je thee, water of sapje roeren en lekker opdrinken, waardoor het van binnenuit je huid gaat verbeteren. Hier zitten ook andere ingrediënten die je huid blij maken, zoals vitamine Ester-C, zink en biotine. Dit is niet alleen goed voor je huid, maar ook voor je haar en nagels. Zet dát maar in je voornemenslijstje.  

Trend 2: Bindweefselmassage 

Om in het thema ‘wees lief voor je huid’ te blijven: bindweefselbehandelingen. Echt een klein feestje voor je huid en een echte trend. Vooral nu, in de wintermaanden, wanneer je huid droog en trekkerig wordt kan het erg lekker zijn. Bij bindweefselmassages worden diepe massagetechnieken gebruikt waardoor het onderhuidse bindweefsel wordt geprikkeld.

De huid raakt hierdoor beter doorbloed, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Heb je last van stress? Ook daarvoor werkt deze trend verfrissend: door stress gaat je huid vastzitten in vorm van verklevingen. Door deze massage worden die verklevingen weer losgemaakt. Heerlijk ontspannen én een mooie huid dus.  

Smeren, smeren, smeren 

Hoe we een aantal jaar geleden alles gemakkelijk in een all-in-one crème stopten, vinden we het nu weer belangrijk om alles apart te behandelen. Je ziet steeds vaker dat actieve stoffen in aparte serums worden verwerkt. AHA, BHA en retinol bijvoorbeeld. Zie je door al die serum bomen het bos niet meer? Ga dan voor een vitamine-C serum. Vitamine C werkt als een antioxidant en beschermt je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf die rimpels en fijne lijntjes veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan vuile lucht. Ook draagt dit vitamine weer bij aan je collageengehalte: het bevordert de collageenaanmaak in de huid. Dit is dus een mooie aanvulling op je huidverzorging!  

Wil jij je huid een boost geven voor 2022? Klik hieronder op de button om kans te maken op het collageensupplement van Revivaltrax met een vitamine-C serum als aanvulling: zo eindigen we het jaar toch op een extra mooie manier, van binnen en buiten.