Groen

Pak uit tijdens het kerstdiner met deze handige decoratietips!

De kerstbomen zijn versierd, lichtjes all over the place en mooie cadeaus onder de boom: we zijn er bíjna klaar voor. Maar er is één ding dat niet mag ontbreken: een mooi gedekte tafel tijdens het kerstdiner. En daarvoor is - vooral nu - hét moment om uit te pakken. De winkels zijn helaas dicht, maar Romeo geeft jou decoratietips uit eigen huis en tuin!

Want iedereen wil ondanks de nieuwe lockdown er feestelijk bijzitten. Onze groendeskundige Romeo Sommers laat ook vandaag weer zien hoe jij met je kersttafel mensen omverblaast. Voor deze tips hoef je niet ver te zoeken, want Romeo gebruikt simpele dingen die je gewoon in de keuken hebt. En daar kan (ja, ook jij) deze mooie kerstige voorwerpen van maken.

Kaarsenhouders

Vooral in deze tijd zal je een voorraad lege wijnflessen in de kast hebben staan. Gooi ze niet weg, maar maak hier een leuke kandelaar van! Dit kan op twee manieren: Knip wat takjes van je kerstboom en maak het vast aan de nek van de fles met binddraad. Steek vervolgens de kaars in de opening, en zo heb je een echt kerstige kandelaar. De andere optie is misschien nog wel leuker: Vul de wijnfles deels met water. Stop er wat rozemarijn in en wat cranberries. Optioneel: doe er een hangertje omheen. En ook in deze opening stop je de kaars, en tadaa! Extra tip: gebruik verschillende kleuren kaarsen. Dat maakt de tafel nog speelser.  

Weckpot voor kruiden

Wat is een kerstdiner zonder kruiden? Vaak heb je in de keuken nog wel wat plantjes kruiden staan, die je ook gezellig op de kersttafel kunt neerzetten. Maar dan wel met een touch of Romeo, natuurlijk. Pak daarom een oude weckpot en leg op de bodem wat dennentakken. Leg er vervolgens wat kleine dennenappels of kleine kerstballen op. Pak je plantje kruiden daarna in met het laatste restje inpakpapier. Dat heeft vaak een mooie naturel kleur dat helemaal matcht! Stop 'm vervolgens in de pot. En dan heb je een enig stuk voor op tafel! Zo kun je tijdens het kerstdiner ook nog verse kruiden plukken voor op je gerecht. Dat is winnen!

Maak het persoonlijk

Nu we met weinig gasten aan tafel mogen tijdens het kerstdiner, is het volgens Romeo extra leuk om het persoonlijk te maken. Dit doe je door bijvoorbeeld door wat foto's uit te printen van je gasten. Deze knip je uit en plak je op een schijfje hout. Doe er een lint omheen en maak 'm vast aan de servet op tafel. Zo heb je meteen een tafelindeling gemaakt met een personal touch. Zo ziet iedereen ook meteen dat je echt moeite hebt gedaan voor je tafeldecoratie. 

Over servetten gesproken. Romeo laat zien hoe je van simpel aluminiumfolie prachtige servetringen maakt. Pak een stuk aluminiumfolie en vouw 'm tot je een soort strook krijgt. Het is daarbij wel van belang dat je na elke vouw, de folie glad strijkt. Rol de folie vervolgens op en maak het vast met binddraad. Op deze manier lijkt het net alsof je gewoon stevige zilveren servetringen op de borden hebt liggen.

Is het nog niet helemaal duidelijk? Bekijk de video hieronder voor de uitgebreide uitleg van Romeo.