Groen

Kerstboom weg? Vul de leegte met een urban jungle!

De hele maand december heb je kunnen genieten van je kerstboom, maar nu is het toch echt tijd om afscheid te nemen. Maar helaas zorgt dat ook voor een grote lege plek in de woonkamer. Onze groenexpert Romeo Sommers geeft tips om de leegte makkelijk op te vullen met de laatste trends.

Want hoe krijg je nou die gezelligheid terug na die fijne feestdagen? Romeo legt jou haarfijn uit hoe je dat doet. Want met planten in huis - die niet groot hoeven te zijn - creëer jij een je eigen hippe 'urban jungle'.

Urban Jungle

Het is dé trend van het jaar: een heleboel planten bij elkaar zetten. Daarmee maak je een soort stilleven. Hierbij kun je kiezen uit verschillende stijlen. Romeo laat er twee zien: een bonte versie, en een neutrale versie. Eén extra tip: de pot maakt de plant! Kies daarbij voor een romantische versie, of een moderne. In de onderstaande video kun je zien wat Romeo hiermee bedoelt.

Extra creatief

Wil je nou éxtra creatief zijn en de plek van de kerstboom volledig opvullen? Daar heeft onze groenexpert ook een onwijs leuke tip voor. Want kies dan voor een hoge vaas. Vul deze met aarde en steek er wat grove takken in. (Bijvoorbeeld uit de tuin of het bos.) Daarmee boots je een echte jungle na, maar dan gewoon lekker in je huis!

Wat heb je nodig:

- Hoge vaas

- Aarde

- Dikke takken (uit de tuin of het bos)

- Kleinere planten (naar keuze)

- Mos

- Wikkeldraad

- Water

- Emmer

- Plantenspuit

Stap 1

Vul de hoge vaas met aarde en steek de takken erin.

Stap 2

Vervolgens laat je het water uit de planten druipen in een emmer, en haal je de plant uit zijn plastic potje.

Stap 3

Daarna wikkel je de wortels van de planten in met mos, alsof je een soort sjaal omdoet. En maak het vast door middel van het wikkeldraad. Let op: doe het niet té strak, want daarmee beschadig je de wortels. 

Stap 4

Nu heb je de kluit top ingepakt met het mos, waardoor je deze mooi aan de takken kunt vastbinden! Dit doe je ook met het wikkeldraad.

De urban jungle is natuurlijk op zijn mooist als je veel planten gebruikt, herhaal daarom stap 1 tot en met 4 bij iedere plant die je hebt om zo de takken mooi te vullen!

Onderhouden

Is je kunstwerk mooi hoog geworden en ben je helemaal tevreden? Dan hoef je 'm alleen nog maar te onderhouden. Daarbij is het belangrijk om het mos vochtig te houden door het nat te spuiten. En vergeet niet een klein beetje water weer in de kokertjes te doen. Zo blijft -ie gewoon een half jaar mooi staan en ook nog volop in bloei!

Bekijk de onderstaande video van Romeo voor alle informatie over de urban jungle en volg de stappen. Succes!