Vrije tijd

Budgetproof én coronaproof uitstapjes!

Al die feestdagen in december: je voelt het misschien zwaar in je portemonnee. Maar zo in die lockdown is het toch even fijn en belangrijk om er tussenuit te gaan. Daar heeft onze vrijetijdsdeskundige Marleen Brekelmans wat op gevonden.

Budget of geen budget: Marleen, ook wel bekend van Bijzonderplekje.nl, heeft de leukste tips als je deze maand even op de centen wil letten!

Ga picknicken

Kies voor een picknick in de buitenlucht. Ja, ook in de winter! Met vriendinnen afspreken, bijpraten met familie of met je gezin lekker naar buiten: spreek af op een mooie plek, waar je ook afstand kunt houden. Neem allemaal wat lekkers mee, zorg voor een leuke aankleding en geniet van het buiten zijn. Moet het weer natuurlijk wel een beetje meezitten natuurlijk. Maar zon of geen zon: met warme choco, koffie, thee of soep zitten jullie helemaal gebakken.

Extra tip van Marleen: verras je familie of vrienden met zelfgemaakte kaneelbroodjes. Deze zijn super eenvoudig om te maken! Ook het aankleden van de plek kan al op een simpele manier. Neem bijvoorbeeld fijne dekens mee en zorg voor sfeerlampen op batterijen. Ook nepbonte kleedjes maken de plek helemaal af.

Luisterend aan de wandel

Er is nog zoveel moois te ontdekken in Nederland. Ga er op uit en leer een onbekende stad kennen! Bijna iedere stad heeft wel een online stadswandeling inclusief routekaart. Kijk tijdens het wandelen vooral naar boven en bewonder historische gevels. 

Of heb je weleens een street art wandeling gemaakt? Achter elk kunstwerk zit wel een verhaal dat je altijd wel kunt terugvinden op internet. Over kunst gesproken: heb jij bij kunst vaak het idee: 'Dat kan mijn kleine nichtje ook’? Dan heeft Marleen een extra leuke tip om op pad te gaan in de stad. Podcastmakers Noortje en Gisbert hebben namelijk in een aantal steden een leuke kunstroute uitgezet, waarbij je aan de hand van een kaart door de stad wandelt. Op de begeleidende podcast hoor je meer over de verschillende kunstwerken die je onderweg passeert. Zo leuk! Voor iedereen die meer wil leren en waarderen. En volledig gratis!

Budgetproof nachtje weg

Wil je toch uitpakken, maar toch op de centen letten. Dan heeft Marleen een aantal goede zoektips. Gebruik Instagram als waardevolle zoekmachine! Ben je actief op Instagram? Ga op zoek naar bijzondere plekjes voor een nachtje weg en volg de accounts. De leukste B&B’s, huisjes aan zee, boutique hotels: je vindt ze op Instagram door te zoeken op #nachtjeweg #bijzonderplekje #weekendjeweg.

De adressen plaatsen regelmatig hun last-minute beschikbaarheid in de stories of op de tijdlijn. Een leuke korting, last-minute actie, 3=2 of gratis extra’s in de vorm van een ontbijt of leuke activiteit: Volg en ontdek! Zo krijg je niet alleen iets extra’s of korting, je verblijft ook nog eens op een superleuke plek. Dat is alleen al een extraatje!

Marleen Brekelmans is dé expert als het gaat om bijzondere dagjes weg, creatieve uitjes of mooie reizen. Op haar website Bijzonderplekje.nl check je ál haar tips.