Groen

Fleur je huis op met deze met deze groene trends!

Het is koud en grauw buiten. Dus is het tijd voor een fleurige update in huis! Onze geweldige groenexpert Romeo helpt je daar natuurlijk bij en vertelt je de laatste trends op het gebied van bloemen en planten. Ga jij voor natuurlijk, donker of toch kleurrijk?

Want dat zijn de drie trends die Romeo voor ons heeft meegebracht. Door de coronaperiode en de lockdowns zijn we meer toe aan bloemen en planten dan ooit! "Planten en natuur zijn helemaal trendy nu. Daarin kunnen we natuurlijk heel veel verschillende kanten op! Ik heb drie hoekjes gecreëerd waarin een bepaalde trend naar voren komt." Dus Romeo, kom maar op.

Natuurlijk

Het gebruik van natuurlijke kleuren is echt iets van nu. Dat komt omdat wij steeds vaker realiseren hoe belangrijk de natuur is en dat zie je in ons interieur en producten terug. We zien veel hout, rotan, riet, manden, maar ook veel groentinten. De materialen zijn vaak duurzaam en van een eerlijke herkomst. Dus wat Romeo heeft meegenomen: varens! "Die zijn helemaal terug van weggeweest. Als je naar bloemen kijkt binnen dezelfde trend zie je dat de boeketten wat rustiger zijn. Dan werken we veel met grassen en droogbloemen."

Donkere tinten

Deze trend is volgens Romeo gebaseerd op het feit dat we tijdens corona veel meer thuis zijn. We ambiëren een woning die verrast en tegelijkertijd een oase van rust is, waarbij we ons graag verbinden met de natuur. "Natuurlijke materialen als steen en marmer zie je vaak terug bij deze trend. Veel inspiratie komt van de tijd van Grieken en Romeinen. Ook bij planten zie je veel grijsgroene tinten die rust uitstralen. In het kleurenpalet zie je authentieke kleuren terug die associaties oproepen met aarde, rotswanden en bemoste plekken. Bladstructuur is hierbij een belangrijk aspect. Ga bijvoorbeeld voor de Anastasia plant, de Calagne beharensis plant of een mooie Olijfboom!"

Kleurrijk

We kunnen niet wachten tot we weer veel naar buiten kunnen en feestjes kunnen vieren. Dat is dan ook de reden dat veel kleur in huis een trend is. Eigenlijk vier je daarmee je eigen feestje met bloemen en planten. Hierbij combineren we veel kleuren met patronen: niets is te gek! "Kleuren bij deze trend: engergiek geel, fuchsia, bubbelgum roze, koraal en mediterraan blauw. Planten die bij deze trend passen: planten met kleur zoals de Vriezea. Maar ook planten met mooi gekleurd blad zoals de Codiaeum. En om het helemaal bont te maken: ga voor een felgekleurde vaas."

Nieuwe workshop

Wil jij nou meer inspiratie op het gebied van groen? Dan hebben Romeo en Quity iets leuks voor je! Zij geven op dinsdagavond 8 februari weer een gezellige workshop. Met deze keer in het teken van creatieve bloempotten! Ben jij van de partij? Twijfel niet langer en geef je op!