Groen

Verras je lief op Valentijnsdag met deze cadeaus van Romeo

Van wc-papier tot koffiemokken: alles kleurt weer roze in de winkel. Want 14 februari is het Valentijnsdag. Dé dag om je dierbaren in het zonnetje te zetten. Onze groenexpert Romeo Sommers heeft ook wat romantische cadeautjes in petto. En dan hebben we het niet over een bos klassieke rozen.

Romeo deelt natuurlijk weer zijn creatieve creaties met jullie, zodat jij je dierbare helemaal kunt inpakken. 

Liefdevol hart

Maak bijvoorbeeld een hart van klei in een (klein) hartvormige cakevorm. Dit doe je door de cakevorm in een stuk klei te duwen. Dit hart kan je vervolgens om een pot heen hangen óf in de plant steken. Dat doet Romeo als volgt: Je drukt de klei in de vorm, laat het vervolgens opdrogen en drukt dan het hartje uit de vorm. Daarna kun je het hartje nog schilderen of je kunt er iets in schrijven. Dit is ook superleuk om samen met je (klein)kinderen te doen.

Speciale planten

Niet iedereen houdt van een bos rozen, maar een speciale plant, daar zegt niemand 'nee' tegen. Romeo heeft verschillende planten meegenomen die helemaal in het thema van Valentijnsdag passen. Zo heeft hij Potroos, Anthurium en de Ceropegia mee als voorbeeld. Kijk maar naar de vorm van het blad of de kleur: het schreeuwt Valentijnsdag.

Romeo is gek op de Ceropegia door de kleine hartvormige blaadjes. Deze plant is leuk als je een wat meer natuurlijke plant zoekt, omdat het blad groen is. Daarnaast is het een hangplant en die zijn tegenwoordig helemaal hot. Deze kun je ook nog versieren met de kleihartjes, door de hartjes met een stokje in de aarde te steken.  

Snoeppot

Dit is een super originele pot en helemaal in het teken van Valentijnsdag. Wat je hiervoor nodig hebt zijn twee potten van twee verschillende maten zodat je een kleinere in een grotere kan doen. Daardoor blijft er ruimte over tussen de twee potten. Voeg een laag gekleurd zand toe in de grote pot. Vervolgens stop je de kleine pot er in, en voeg je gemakkelijk een laag gekleurde snoephartjes toe. In de kleine pot stop je vervolgens een plant zodat het plaatje compleet is. Naast dat het er dus leuk uit ziet is het ook nog eens heel lekker! Ook dit is leuk om met je kinderen te doen.