Groen

Breng het voorjaar in huis met deze plantenbak voor vogels

Het is nog koud en grauw buiten, maar de vogels vliegen je al om de oren. Zij zijn al klaar voor het voorjaar, en wij idem dito! Alleen is de kou voor de vogels nog niet aangenaam, dus om hen een handje te helpen heeft onze groenexpert Romeo wat creatieve tips.

Want of je nu een tuin hebt of een balkon, van deze leuke decoratie wordt niet alleen jij blij, maar de vogels ook!

Dit heb je nodig

- Bak

- Planten naar keuze

- Vogelhuisje

- Vogelvoer

- Boormachine

- 4 stokjes (dikke satéprikkers

- Vogeltje ter decoratie

- Pinda's

Het vogelhuisje

Normaal gesproken hang je een vogelhuisje op. Maar deze keer doen we het even helemaal anders, dus we zetten het vogelhuisje in de plantenbak. Daarvoor boren we 4 gaatjes aan de onderkant van het vogelhuisje, waar je vervolgens vier stokjes insteekt/klemt. Hierdoor kun je uiteindelijk het huisje in de aarde in de bak steken. En om extra lief voor de vogels te zijn, maakt Romeo ook een pindaslinger. Die kun je kopen bij het tuincentrum óf je maakt 'm natuurlijk zelf, net als onze groenexpert. Bekijk de onderstaande video hoe je die maakt. 

De planten

Bedenk welke planten jij mooi vindt om in de bak te stoppen. Want nu komt het Romeo's leukste onderdeel: het beplanten. Onze groenexpert kiest in de video voor de hedera, die mooi over de bak hangt. En hij bouwt de bak evenwichtig in. Daarna kiest Romeo de calocephalus, die hij gespiegeld plant. Om het voorjaar echt in huis te halen, kiest hij natuurlijk ook voor... krokussen!

Extra tips

Je kunt de neiging hebben om de hele bak vol te proppen met planten, maar daar wordt het volgens Romeo niet mooier op. Kies er dan voor om de bak te vullen met grondmos, zodat je de potgrond niet meer ziet. 

Ook geeft Romeo een extra decoratietip: kies voor een leuke decoratievogel. Dat maakt je plantenbak extra gezellig. 

Vogels lokken?

Wil je vogels in je mooie huisje lokken? Hang 'm dan hoog, zodat er geen katten bij kunnen komen. Hang 'm niet in de volle zon of op een winderige plek. Hang de huisjes minstens 10 meter naast elkaar, want vogels houden wel van privacy en willen niet vlak naast elkaar broeden. 

Wil je meer leuke tips van Romeo of meer informatie over het maken van het vogelhuisje? Bekijk dan de onderstaande video en neem een kijkje op ons YouTube-kanaal.