Groen

Voor welke bloem ga jij met Valentijn?

De winkels liggen er momenteel vól mee: roze hartjes, chocolade en vooral bloemen. Ga je voor een gele tulp of toch een rode roos? Onze groendeskundige Romeo Sommers weet precies welke bloem bij welke gelegenheid past.

Van verliefd tot een afgewezen liefde: veel bloemen hebben een achterliggende betekenis.

Gele tulpen

Over het algemeen staan tulpen voor dé perfecte liefde. Maar niet als het om de gele variant gaat. Deze passen namelijk bij een andere, wat minder fijne situatie. Want is iemand verliefd op je, maar geldt dat helaas niet andersom? En wil je dat duidelijk aangeven? Geef dan een bosje gele tulpen. Hiermee zeg je tegen die persoon dat de liefde die er tussen jullie is, onmogelijk is. Auchh... Maar is het wel direct helder.

Roze roos

Roze rozen zijn altijd leuk om te geven, maar voor je geliefde zijn ze niet heel erg geschikt. De roze roos staat namelijk voor vriendschap. "Dus als je bijvoorbeeld bloemen aan je moeder wilt geven is de roze roos ideaal daarvoor", vertelt Romeo. 

Rode roos

De klassieke rode roos staat natuurlijk voor échte liefde. Geef deze daarom vooral aan jouw geliefde of stiekeme liefde. Wil je iemand écht verrassen? Ga dan voor een creatief Valentijnsboeket van twee mooie rode rozen en twee dunne takken uit de tuin. Het liefst van de Twijg, want die kun je goed buigen. Buig de twee takken naar elkaar toe en maak het vast met ijzerdraad. Van de bovenkant maak je een hartvorm. Die twee rozen bind je vast aan de tak, inclusief wat extra groen. En tada! (Bekijk de onderstaande video voor meer uitleg)

Gedroogde bloemen

Heb je een bos rozen gekocht, maar zitten daar ook net wat minder mooie bloemen tussen? Ook daar kun je ook een heel leuk cadeautje van maken. Bijvoorbeeld voor mensen die eenzaam zijn of die een oppepper kunnen gebruiken. Wat hierbij van belang is, is om de roos te drogen. Je kunt ervoor kiezen om de rozenblaadjes te drogen of de hele bloem. Daarvoor heb je een boek en keukenpapier nodig. Hoe je daarna verder te werk gaat, zie je in de onderstaande video van Romeo. 

Succes!