Groen

Zo houd je de tuin het hele jaar mooi

Het vrolijkste jaargetijde van het jaar is in aantocht, de lente! We zijn met z’n allen wel toe aan een beetje mooi weer en wat groen. In de lente lijkt het altijd alsof we even opnieuw mogen beginnen, een frisse start, heerlijk! Je zou er eigenlijk wel het hele jaar van willen genieten. En dat kan!

Het is altijd lente in de ogen van…

… de tandartsassistente. Wie het liedje kent neuriet het nu waarschijnlijk mee. De meeste tuinen zijn in het  voorjaar op hun mooist, de zon brandt nog niet hard genoeg om bloemen en gras te verschroeien. En aan bomen en planten zitten vrolijke groene blaadjes. Zo zorg je dat je zo lang mogelijk kunt genieten van de lente, net als de tandartsassistente? We geven wat handige tips.

Groenblijvers

Om het lentegevoel vast te houden, ook in de zomer en de herfst, is het belangrijk om groenblijvers in de tuin te hebben staan. Zulke groenblijvers verliezen hun blad niet en zorgen dat je in de herfst en de winter niet alleen maar tegen kale takken aan zit te kijken.

Een mooi terras

Maak een plek in de tuin die uitnodigt om lekker te gaan zitten. Een goed tuinterras is zo ingericht dat je niet alleen in de lente, maar ook in andere jaargetijden lekker buiten kunt zitten. Kleed de tafel aan met bloemstukken en kies voor leuke decoratiestukken.  

Leg een buitenkleed neer, of zet een vuurkorf in de buurt. Koop een paar dekentjes die je op koude dagen over je benen kunt leggen. Zodra je buiten bent zul je ontdekken dat de zon ook in de herfst en winter lekker aanvoelt op je gezicht. Nu alleen nog even de ogen dichtdoen en het lijkt wel lente!

Altijd een mooi gazon

Een groen grasveld in de tuin staat gezellig en is leuk voor kinderen en dieren om op te spelen. Maar al dat geravot zorgt voor schade aan het gras. Om nog maar niet te spreken van de zonnestralen die zorgen voor verbrande grassprieten in de zomer. Ook vorst, onkruid en vallende bladeren zijn slecht voor je grasveld.  

Als je altijd wil genieten van een perfect uitziend gazon, ga dan voor kunstgras. Dat kan veel beter tegen een stootje dan een normaal grasveld en bovendien heb je er helemaal geen onderhoud aan. Grasmaaien, verticuteren, bemesten, je hoeft het allemaal nooit meer te doen. Lekker he?  

Met deze drie simpele tips kun je ook na de lente nog lekker lang van je achtertuin genieten. Nu is ‘altijd lente’ niet alleen meer voorbehouden aan de tandartsassistente.