Groen

Groene vrijwilligers: een gouden investering

Vogelbescherming Nederland, LandschappenNL, de Natuur en Milieufederaties en IVN Natuureducatie hebben van de Nationale Postcode Loterij een bijdrage van €1.700.000 gekregen voor hun plan. We praten er over met directeur van de Vogelbescherming Floris van Hest.

Het is slecht gesteld met de kwaliteit van ons landschap, vinden de organisaties. Soorten verdwijnen, de biodiversiteit gaat achteruit en onze leefomgeving verarmt. Daarom bundelen verschillende natuurorganisaties de krachten en komen in actie. 

Samen sterk

Samen maken zij zich hard om de natuur te behouden en mooier te maken. De natuurorganisaties hebben een plan ontwikkeld, waarmee ze zich samen met groene vrijwilligers willen inzetten voor de natuur. Hierbij worden de krachten van tienduizenden vrijwilligers gebundeld en hopen ze de onderlinge samenwerking te verbeteren. Het doel is de biodiversiteit, landschappen en natuur te verbeteren. 

Elkaar stimuleren

Er wordt een platform ontwikkeld waarmee de vrijwilligers elkaar makkelijk kunnen vinden. Het is doel is dat mensen elkaar via dit platform kunnen ontmoeten en stimuleren. Zo kunnen de vrijwilligers met elkaar aan de slag gaan om zich in te zetten voor de natuur.

Mede dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij kan dit plan van Vogelbescherming Nederland, LandschappenNL, de Natuur en Milieufederaties en IVN
Natuureducatie worden verwezenlijkt.