Groen

Kersenbloesem in de museumtuin van Volkenkunde

Het is lente en de natuur komt tot leven! Zo ook in de tuin van Museum Volkenkunde. Je kunt momenteel de expositie ‘Hanami’ bezoeken om van alles te leren over de bloei van de Japanse bloesembomen.

Museum Volkenkunde is een museum over mensen. Het is één van de oudste volkenkundige musea ter wereld. Ze hebben grote succesvolle tentoonstellingen, kleinere expo’s, vernieuwende publieksprogramma’s en vele internationale samenwerkingsprojecten.  

Japanse Sakura 

In Japan zijn wel 100 verschillende sakura, oftewel kersenbloesem te vinden. De meeste van deze bomen hebben witte en lichtroze bloesem. Zo ook de kersenbloesem in de museumtuin van Museum Volkenkunde. 

De prachtige bloesem zorgt elk jaar voor aanloop in de museumtuin. Iedereen wordt vrolijk van de prachtige bomen en ze leveren ook nog eens mooie foto’s op. De kersenbomen die je in de tuin van Museum Volkenkunde vindt, zijn in 2000 geschonken door Japan 

Bloesem bewonderen onder het genot van eten en drinken 

Hanami, oftewel ‘bloemen kijken’ in het Japans, staat elk jaar opnieuw in de aandacht bij het museum. Ook in Japan trekken mensen er rond deze tijd massaal op uit, om onder het genot van eten en drinken de prachtige bloesem te bewonderen. Tegelijk is het een moment om na te denken over de duur van ons leven. Want de bloeitijd is overweldigend mooi, maar helaas veel te kort. 

Leuke activiteiten De bloesems hebben hun hoogtepunt inmiddels al gehad, maar er is alsnog veel te doen bij Hanami. Er is een expo, verschillende familie-activiteiten, je kunt er picknicken én er is een fotowedstrijd waar je aan kunt deelnemen. 

Met de Vriendenloterij vip-kaart kun je Museum Volkenkunde gratis bezoeken