Beauty

Wat zit er in Maaike haar tas? Beauty essentials voor onderweg.

Als vrouw ben je veel onderweg. Van je kinderen naar school brengen, afspraken voor werk, lunchen met vriendinnen en ga zo maar door. Ook onze beautyexpert Maaike Dorsteen van Furrow is elke dag druk in de weer en zit eigenlijk nooit stil. Maar ze wil er wel altijd tiptop uitzien. Daarom heeft zij altijd haar beauty essentials bij zich. Wij nemen een kijkje in haar tas!  

Beautymoment op de fiets 

Standaard in Maaike haar tas zitten oogpads. De oogpads bevatten collageenvezels en een serum van hyaluronzuur. Deze combinatie zorgt voor een zachte en gladde oogcontour en vermindert lijntjes. Daarnaast verbeteren ze je vochtbalans. Perfect als je een korte nacht hebt gehad of de ochtend vroeg begint.  

De oogpads moet je 20 minuten laten zitten, dus perfect als je van de ene naar de andere locatie moet. Als je durft natuurlijk. “Dus als je ergens in Amsterdam een vrouw met witte oogpads ziet fietsen: dan ben ik het”, aldus Maaike.  

Verzorgende handen 

Je handen gebruik je de hele dag door en drogen daarom snel uit. Daarom is het een must om handcrème en nagelolie in je tas te hebben. Hierdoor zien je handen er gelijk verzorgd uit en bescherm je ze ook. Ook Maaike gebruikt haar fietstocht weer om alles lekker te laten intrekken. 

Fris de dag door 

En ook standaard in Maaike haar tas: een tandenborstel. Misschien een beetje gek, maar Maaike houdt ervan om heel de dag door fris te blijven. Een tik die ze van haar vader heeft overgenomen. Geen tijd om je tanden te poetsen? Ga dan voor een mondspray. Want ja, je weet nooit wie je tegen gaat komen... 

Nooit genoeg collageen! 

Maaike kan er geen genoeg van krijgen: collageen. Daarom heeft ze ook standaard in haar tas een collageenmist. De mist bevat collageenmoleculen die je huid meteen een boost geven. Met dit product wordt je huid soepeler en sterker. Het fijne van de mist is dat het zowel onder als over je make-up gebruikt kan worden. Perfect voor onderweg dus!  

Smeren, smeren, smeren 

En het allerbelangrijkste: SPF. Als je niks in je tas wilt hebben, zorg er dan in ieder geval voor dat je wel een SPF in je tas hebt. Ook al is het bewolkt, smeren blijft enorm belangrijk. En nu we steeds vaker buiten komen met het lekkere weer, kan je SPF echt niet overslaan.  

Mocht je een zonnebrand nou niet fijn vinden, gebruik dan een primer met SPF. Een primer doe je op voordat je je make-up doet. Het vermindert de zichtbaarheid van poriën en vult de lijntjes op. Zo hecht de make-up beter en hydrateer je je huid meteen. Een primer is ook een stuk minder vet dan een zonnebrand: “Het is echt mijn holy grail.”  

Extra tip: haarmasker tijdens het hardlopen 

En nog een extra tip voor alle bezige sportieve bijtjes: maak van je sportmoment gelijk je beautymoment. Want met multitasking wordt je dag toch een stuk productiever. Daarom smeert Maaike haar haar altijd in met een haarmasker voordat ze gaat hardlopen. Dan kan het goed intrekken tijdens haar rondje. Twee vliegen in één klap!  

We hopen dat elke vrouw vanaf nu al deze beauty essentials in haar tas heeft zitten. En jullie de hele dag stralend doorkomen! Bekijk Maaike’s beautytips hieronder.