Beauty

Zo krijg je prachtige, pluisvrije krullen

Sommige mensen zijn gezegend met een prachtige bos krullen. Deze mensen weten óók dat krullen moeilijk te verzorgen zijn; ze zijn namelijk vaak droog en pluizig. Koffietijdkijker Liane stelde hierover een vraag aan Mika.

Mika beantwoordt de volgende vraag: “Ik heb krullen en ik vraag me af hoe ik dit het best tot z’n recht kan laten komen? En is het wel of niet goed om met nat haar te slapen?”  

Satijnen kussensloop 

Allereerst is het heel belangrijk om nooit met nat haar te gaan slapen. Nooit! Je haar zuigt zich vol met vocht, waardoor het heel breekbaar wordt. Daarnaast hebben je haren ook veel frictie tijdens het slapen, wat ook zorgt dat je haar sneller breekt. Wil je dit voorkomen, dan kun je bijvoorbeeld op een satijnen kussensloop slapen.   

Was je haar niet te vaak 

Het is niet goed voor je haar om het té vaak te wassen. Mika raadt aan om je haar maximaal één keer in de week te wassen. Vind je dit te weinig en wil je het vaker natmaken, gebruik dan alleen een beetje conditioner in de punten. Om je haar extra te verzorgen kun je na het wassen met een shampoo zonder sulfaten ook nog wat leave-in conditioner speciaal voor krullen aanbrengen. Dit zorgt er ook meteen voor dat de producten die je hierna aanbrengt, wat meer houvast hebben. Zo komen deze producten, zoals bijvoorbeeld een mousse (ook weer het liefst speciaal voor krullen), beter tot hun recht.    

Stimuleer je krullen 

Veel krulhaar pluist snel. Wil je je haar mooi laten opdrogen? Breng wat product aan in je haar en draai grove plukken samen. Zo verminder je pluis en stimuleer je mooie krullen. Droog vervolgens je haar met behulp van een föhn en een diffuser. Doe de föhn op de koudste en zachtste stand. Droog het niet helemaal, want dit zorgt ook weer voor pluis. In plaats daarvan kun je je haar het best een tikkeltje vochtig houden.  

Met deze tips kun jij ook hopelijk weer je pluizige krullen omtoveren tot een prachtige, pluisvrije-weelderige bos! Heel veel succes!   

 

Wil jij ook graag een vraag stellen aan Mika? Dan kan dat via de button hieronder!