Vrije tijd

De jubileumeditie van de Libelle Zomerweek

Van 19 tot en met 25 mei vindt de extra feestelijke 25e editie van de Libelle Zomerweek plaats in de Expo Haarlemmermeer; hét feest voor vriendinnen, zussen, moeders, dochters en collega’s! Hilmar Mulder, hoofdredacteur van de Libelle, vertelt ons er alles over!

Hier begon het allemaal 

Het idee ontstond als volgt: In 1995 konden lezeressen meevaren op de Libelle Zomerboot, samen met alle columnisten en de redactie. Dit was een groot succes. De lezeressen ontmoeten de redactie en de redactie ontmoet de lezeressen! Daarom kwam het idee om de Zomerweek te organiseren. 

In 1997 was de allereerste editie van Zomerweek op de Veluwe in Apeldoorn. Inmiddels hebben we honderden festivals per jaar in Nederland, maar toen kenden we dat eigenlijk nog helemaal niet. De Zomerweek kun je daarom eigenlijk wel de moeder van de festivals noemen.  

Wat kan je verwachten? 

Tijdens deze Libelle Zomerweek wordt alles uit de kast getrokken om er een toffe editie van te maken.Iedereen staat ook weer enorm te trappelen, want éindelijk mogen we weer. De afgelopen twee jaar was het natuurlijk afgeblazen en nu kunnen we weer los!” Aldus Hilmar.  

Bij de Zomerweek komt het magazine echt tot leven. Alle columnisten, bloggers, vloggers zullen aanwezig zijn. Je swingt erop los tijdens de spetterende optredens van onder andere Mart Hoogkamer, BENR, Hansen Tomas, OG3NE en Belle Perez. Ook zijn er workshops te volgen waardoor je een heleboel bijleert! Van handletteren, fancy mocktails maken of ontstressen door anders te ademen. Daarnaast geniet je van lekker eten en shop je bij de leukste merken.  

Een echte jubileumeditie 

Wie jarig is trakteert. Dus iedere dag zal Hilmar tijdens het podiummoment iets uitdelen. Ook is er een tentoonstelling van de Zomerweek door de jaren heen, daar blikken ze terug op alle voorgaande edities. 

Wat deze editie ook bijzonder maakt zijn de verschillende thema’s. Normaal gesproken is er één thema per jaar, maar ze hadden natuurlijk voor de afgelopen twee edities (die niet door zijn gegaan) al veel voorbereidingen getroffen. Hilmar vertelt: “We wilden wel duurzaam zijn en gaan daarom deze spullen allemaal alsnog gebruiken tijdens deze editie. Daarom zullen bezoekers eigenlijk meerdere sferen terugzien: tropisch, mediterraans en oosters.” Dat klinkt als een heerlijk feestelijke mix en match!