Column

Weekendje weg naar Parijs of gewoon Nederland, Claudia heeft de leukste adresjes

Elke week deelt Nouveau hoofdredacteur Claudia Straatmans de leukste lifestyle-tips van nouveau.nl op Koffietijd. Deze week veel aandacht voor topadresjes.

Of je nou 30 of 70 bent, ‘Paris is always a good idea’ om met Audrey Hepburn te spreken. Ik hoorde laatst zelfs dat een aantal bekende Nederlandse vrouwen van 70+ op ‘meidenweekend’ gingen in Parijs. Ja, zo noemden ze dat echt: meidenweekend. Dat is namelijk wat de lichtstad in mensen losmaakt, weer wat lichter en vrolijker in het leven staan. Mijn eigen leukste adresjes du jour heb ik hier verzameld en uiteraard zitten daar ook twee wandelingen bij.

Weg in eigen land

Je hoeft natuurlijk niet af te reizen naar Frankrijk om het leuk te hebben, juist Nederland is in de lente zo mooi. Ik houd van Holland.  Bloeiende bloesems, kleurige tulpen, letterlijk schitterend water. Omdat het dit weekend zonnig wordt (aldus de weermannen & -vrouwen), hebben we fijne terrasjes in eigen land voor je op de kaart gezet.

Wat heeft Maxima aan?

En natuurlijk kijken we uit naar vanavond. Wat zal Máxima dragen op de 5 mei viering? Na twee jaar kan er namelijk weer een feestje gevierd worden. Waar gaat Máxima mee uitpakken?

Misschien laat onze koningin zich wel inspireren door het MetGala eerder deze week in New York. Zo! Wat een show was dat! Er waren outfits bij waar zelfs mijn mond van openviel. En, er was uiteraard weer een relletje. Kim Kardashian droeg een originele Marilyn Monroe jurk. ‘Schande!’ riepen een paar gerenommeerde mode-journalisten. “Ze ontbeert elke klasse van Marilyn”. Oordeel zelf!

Auschwitz overleeft en 94 jaar

Mocht je dit weekend wat langer en wat inhoudelijker willen lezen? Verdiep je dan in het verhaal van Edith Eger, 94 jaar oud. Over haar keuze om zichzelf niet als slachtoffer, maar als overlever te zien schreef ze een aangrijpend boek, met kostbare levenslessen.