Entertainment

Gerdi Verbeet heeft elk weekend een tafel vol kleinkinderen

Gerdi Verbeet heeft elk weekend een heel vol maar vooral gezellig huis. Het weekend is namelijk het moment voor haar kleinkinderen. Waar ze dan ook heel erg van geniet. Bij Koffietijd vertelt ze over haar lieve familie.

Want Gerdi Verbeet heeft veel kleinkinderen die regelmatig op bezoek komen. Gerdi zelf heeft vier kleinkinderen en haar man ook nog twee. 

Tradities

Samen doen ze veel aan tradities binnen de familie. Eén daarvan is om met elkaar bij Gerdi te ontbijten. "Dat is al van jongs af aan met frambozen en poffertjes. En heel af en toe ook met een bolletje vanille-ijs. Ze zijn allemaal heel mager en kunnen wel wat hebben denk ik dan. Daarnaast: poffertjes zijn toch soort een boterhammetjes en die hebben ze nodig!"

Nog een traditie die de familie heeft is een jaarlijkse reis naar Rome. Vorige week heeft de familie deze prachtige stad nog met 18 man bezocht. "Dat is wel veel hoor. Dan neigt het bijna naar een georganiseerde reis. Maar Rome is een echte traditie. Mijn opa en oma deden dat al. Ik ben nu degene die het organiseert. Dat kost me weinig moeite. Mijn schoondochter is ook geweldig in organiseren. Zij houdt zich meer met de spelletjes bezig. Zo spelen we aan het eind van de dag een quiz gebaseerd op de info die we die dag opgedaan hebben, over de stad en dat soort dingen. Hartstikke leuk is dat!"

Opvoeding

Toch is de politicus geen oma waar de kinderen álleen maar leuke dingen meedoen. Ook geeft ze een stukje opvoeding mee. Aan Koffietijd vertelt ze: "Ik ga zoveel met de kleinkinderen om dat ik een stukje opvoeding erg belangrijk vind. Mijn moeder leerde ons 'u' zeggen en dat probeer ik ook bij mijn kleinkinderen te doen. Het is best moeilijk om die hoffelijkheid eigen te maken. Dat is iets wat ik op me neem! Het is niet alleen maar verwennerij hoor! Met vieze handen aan tafel mag van mij ook niet."

Voorzitterschap

Gerdi Verbeet blijft naast familiemens ook altijd oud-voorzitter van de Tweede Kamer. Over haar voorzitterschap schreef ze een boek 'Voorzitter! - De kunst van voorzitten zonder hamer'. Bij Koffietijd vertelt ze hier meer over. En geeft ze tips hoe je het best een vergadering kunt leiden.