Artikelen

EnergyFlip waakt over jouw energieverbruik

Jaarlijks geven we als huishouden gemiddeld zo’n €2.000 euro uit aan gas en elektriciteit. En daarvan wordt vaak een flink deel onnodig verbruikt of gewoonweg verspild. Maar dat kan slimmer! Energieverbruiksmanager EnergyFlip kan je daar bij helpen!

Hogere energieprijzen dan ooit tevoren

Het raakt ons allemaal: de prijzen van stroom en gas zijn hoger dan ooit. Door de aantrekkende economie is de vraag naar stroom en gas enorm toegenomen, terwijl onze gasvoorraden nog niet helemaal gevuld waren. Ook het terugschroeven van de gaswinning in Groningen en de verminderde gaslevering van Rusland gaven de gasprijs een extra zetje omhoog. Daar bovenop komt nu ook de forse stijging van de gasprijs als gevolg van de oorlog in Oekraïne.  

Meten is weten

Om meer inzicht te krijgen in je energieverbruik bedacht de Consumentenbond in 2017 energieverbruiksmanager EnergyFlip. Het is een meetkastje dat je in je meterkast installeert, waarna je via een app kunt zien hoeveel energie je gebruikt in huis. Door jouw energieverbruik te meten kun je gericht energie gaan besparen. Met de data en de tips in de app zoek je plekken en apparaten op waar je (onnodig) veel stroom verbruikt en kijk je welke besparingen er mogelijk zijn. Hierdoor gaat je energierekening omlaag én draag je bij aan een beter klimaat. Win-win dus! 

Onafhankelijk en nauwkeurig

EnerfyFlip is een volledig onafhankelijk hulpmiddel en staat los van je energieleverancier. Energiebedrijven kunnen dus ook niet ‘meekijken’. Wel is het mogelijk om je eigen energiecontract in te voeren. Hierdoor zie je exact wat je kosten zijn en kom je niet voor verrassingen te staan bij de jaarafrekening. En als je energiecontract bijna afloopt krijg je van EnergyFlip een seintje. Zo kun je tijdig nagaan of jouw huidige leverancier nog past bij je situatie of dat je beter op zoek kunt gaan naar een andere aanbieder.