Artikelen

Na jaren renovatie is Museum Arnhem weer open!

Het heeft ruim vijf jaar geduurd, maar na een langdurige renovatie is Museum Arnhem weer open voor publiek. Directeur Saskia Bak vertelt ons alle ins en outs!

Museum Arnhem

Museum Arnhem is een museum voor moderne kunst, hedendaagse kunst, toegepaste kunst en vormgeving in de Nederlandse stad Arnhem. De nadruk ligt op kunst van de 20e eeuw. Het museum is door de renovatie ruimer opgezet waardoor er meer plek is om alle collecties kwijt te kunnen. Het is toegankelijk voor iedereen, jong en oud!

Reden voor een feestje

De opening van het museum is goed gevierd! Saskia vertelt dat het belangrijk voor het team was om het feest te delen met hun bezoekers zodat ze weer een eenheid kunnen vormen. Daarom hebben ze ook de toegang afgelopen vrijdag gratis gemaakt voor iedereen uit Arnhem. 

Ook al weet Saskia dat het prachtig is geworden vond ze het nog steeds spannend hoe het publiek zou reageren. Tijdens de opening hebben we met Koffietijd een aantal bezoekers gesproken. Ze waren vol lof en enthousiasme!  

Een bezoekje aan Museum Arnhem

Nu zijn wij natuurlijk ook erg benieuwd hoe het vernieuwde museum eruit is komen te zien. Wij vroegen Saskia of ze ons door het museum heen wilde lopen: “Als bezoeker word je buiten warm ontvangen door de architectuur. Iets wat direct op zal vallen is de gevel! Daarna word je ontvangen in de koepel waar de entree en het café zitten. Dit is het hart van het museum en ook gratis toegankelijk. Vanuit de koepel kan je diverse kanten op waar een kaartje voor nodig is. Eerst heb je de kleine vleugel waar de tentoonstelling 'Open' staat. Aan de andere kant van de koepel ga je langs de gerenoveerde zalen en kom je later uit in de nieuwe vleugel waar weer andere tentoonstellingen te zien zijn.” Aldus Saskia. 

Trots 

Want dat is Saskia zeker. Zo is ze ontzettend trots op de tuin. Dat is namelijk een mooie overgang van de stad naar het museum. En deze prachtige tuin is gratis te betreden! Mede dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij heeft het museum deze tuin kunnen verwezenlijken en hun collectiebeleid kunnen verstevigen.  

Ben jij thuis nieuwsgierig geworden? Met je VriendenLoterij VIP-kaart krijg je gratis toegang. En voor een voorproefje kijk je de video hieronder!