Artikelen

Zangeres uit een horecafamilie: Karsu combineert haar talenten!

Terwijl Karsu in Nederland in Turkije al een grote ster was, bleef ze in Nederland nog vrij onbekend. Tot 2021, toen ze via 'De Beste Zangers' de spotlights veroverde. En toen ging het hard, want in oktober staat ze in een uitverkocht Concertgebouw en ruilt het podium ook nog in voor de keuken. Binnenkort is ze namelijk te zien in een nieuw kookprogramma van '24 Kitchen'.

Genoeg redenen om kennis te maken!

Dankbaar

Karsu Dönmez, wat haar volledige naam is, werd in Nederland pas echt bekend door het populaire programma 'De Beste Zangers'. En daar is zij meer dan enthousiast over. "Oh man! Dat was zo vet. Beste Zangers is wel the real deal geweest. Ik ben de makers echt heel dankbaar. Soms heb je een platform nodig om het grote publiek te bereiken. Dat ging bij mij in Turkije vooral al heel goed, in Nederland minder en daar heeft De Beste Zangers verandering in gebracht. Ik had niet verwacht dat het zo'n springplank kon zijn." 

Lof voor Karsu

Sindsdien is Karsu geliefd door menig Nederlander. Na sommige optredens werd de zangeres zelfs door productie aangesproken dat ze niet zo maar de supermarkt in kon lopen. Ze noemt het 'insane', hoe veel reacties ze kreeg na de optredens. "Ik had na sommige aflevering echt het gevoel dat online iedereen erover had. Maar ik word niet vaak aangesproken door mensen die mij herkennen. Ik neem dat soort dingen met een korreltje zout. Ik ben een nuchtere Amsterdammer he."

24 Kitchen

Naast zingen heeft Karsu een tweede hobby: koken! En dat is er met de paplepel ingegoten, want de zangeres komt uit een echte horeca-familie. Als klein meisje was ze na school altijd in het restaurant van haar ouders te vinden. En met die achtergrond begon ze haar eigen YouTube-kanaal met kookvideo's. En door die video's kreeg ze haar eigen kookprogramma bij '24 Kitchen'. "Hoe vet is dat? Ik ben heel dankbaar dat ik dat heb mogen doen. Ze vroegen of ik dat wilde maken, en daar hoefde ik niet lang over na te denken." Momenteel is Karsu bezig met het tweede seizoen. En is ze druk bezig met alle recepten verzamelen. Of Karsu nog meer ambities heeft? Dat vertelt ze bij Koffietijd. Bekijk het fragment hieronder.