Artikelen

Daphne Deckers heeft haar allerbeste columns gebundeld

Daphne Deckers, je kunt haar kennen als acteur, presentator, maar ook als schrijfster en columnist. Voor het blad VROUW schrijft ze wekelijks een column, maar eerder ook voor bladen als Viva, Flair en Veronica Magazine. Al deze columns zijn nu gebundeld in haar nieuwe bundel 'De Zorgen zijn voor Morgen'.

Bij Koffietijd vertelt ze over haar verzameling columns van de afgelopen vijf jaar. 

'Dit wordt een column'

Ruim dertig jaar schrijft ze column na column: Daphne Deckers! Haar bundel 'De Zorgen zijn voor Morgen' is inmiddels uit waarin ze haar pareltjes uitlicht. En door dertig jaar colums schrijven, is het bedenken van onderwerpen haar tweede natuur geworden. "Ik doe dit al zó lang. Voordat ik kinderen kreeg, tijdens m’n zwangerschappen, toen mijn kinderen nog thuis woonden… Bij alles wat ik mee maak denk ik: hoe zou ik dit beschrijven? Afgelopen zondag was ik met Richard bijvoorbeeld bij het Zwanenmeer. Dan weet ik eigenlijk al: dit wordt een column."

Openhartig

De columns van Daphne gaan vaak over haar privéleven. Haar kinderen, vriendinnen, maar ook haar man Richard Krajicek wordt vaak besproken. Daphne's stukken zijn altijd openhartig, wat misschien ook wel zorgt voor het succes. Maar of haar familie de columns ook leest? "Nee, gelukkig niet. Het grote voordeel is dat veel jongeren niet meer lezen, dus mijn kinderen lezen mijn columns niet. Dat is echt een zegen voor mij. Ze horen het weleens via andere mensen dat ze besproken worden, dan krijg ik soms een belletje: 'Mam wat heb je nou weer geschreven over mij?'"

De Zorgen zijn voor Morgen

En dan over haar nieuwe bundel. Wat je kunt verwachten: columns over liefde, seks en relaties, opvoeden en afzien en antwoorden op vragen waarvan je niet wist dat je ze had: waarom heeft iedereen op tv van die witte tanden, wat is een kwarrel en moet je nu wel of niet je vagina stomen tegen een 'ingedutte muts'? In deze bundel, met de allerbeste columns van de afgelopen jaren, reflecteert Daphne op het dagelijks leven.