Column

50 plus rolmodellen, 'Draait niet allemaal om jong jong jong!'

Elke week deelt Nouveau hoofdredacteur Claudia Straatmans de leukste lifestyle-tips van nouveau.nl.

50 plus rolmodellen

Deze week was ik in het Franse Bretagne voor mijn werk. Deze perstrip stond in het teken van een speciale beauty-lijn voor 50+ vrouwen. Iedereen die mij en Nouveau volgt weet dat ik graag vijftig plus vrouwen op het schild hijs. Ik ben blij dat daar nu wat meer aandacht voor komt en dat ook de mediawereld inziet dat het niet alleen om jong-jong-jong draait. Immers: er waren nog nooit zo veel inspirerende rolmodellen als nu.  

Een strik om onze koningin

Neem koningin Máxima, deze week 51 geworden en stralender en fitter dan ooit. Mijn chauvinistische Franse collega’s kennen haar ook en vinden haar très belle. Haar outfits zijn natuurlijk ook elke keer weer eyecatchers. Neem bijvoorbeeld de strik, nu weer helemaal in fashion.  

Humor en zelfstop

Jennifer Aniston (53) is ook zo’n voorbeeld die laat zien hoe je met healthy living én humor een beetje leuk ouder wordt. Jennifer’s beauty-secret? Slaap!

Ach ja, je moet toch een beetje om jezelf lachen om het leuk te houden? Zelfspot kan geen kwaad, zoals comédienne Maike Meijer (55) bijvoorbeeld. Ze heeft een heel geestige kijk op hoe, na twintig jaar huwelijk, de sleur te doorbreken en in relatietherapie te gaan.

96 en still going strong

Een powerhouse die al wat ouder is en wat langer meeloopt is Koningin Elizabeth van Engeland. Sterker, deze Queen van 96 jaar, viert binnenkort haar 70 (!) jarig jubileum. Heel Verenigd Koninkrijk is er al maanden van in de ban. Van 2 tot 5 juni is er een speciaal feestweekend, dit zijn de belangrijkste activiteiten.

Natuurlijk zag ik in Bretagne overal de Bretonse streep, wat een fijn kledingstuk is het toch. En het leuke is: het staat iedereen. Mijn collega Anita schreef er een vlammend betoog over.

Heb een mooie week!
Claudia