Column

Adieu Rob, ik heb een traantje weggepinkt bij het afscheid

Elke week deelt Nouveau hoofdredacteur Claudia Straatmans de mooiste lifestyletips van Nouveau.nl. Deze week: ‘Het Werd Zomer’, fantastisch natuurlijk die zonnewarmte, maar om een andere reden maakt het me een beetje droevig.

Adieu Rob de Nijs

Het was een mooie royal week, daarover zo meer, maar het is ook de week van Rob de Nijs. Woensdagavond was zijn allerlaatste concert ooit. Rob de Nijs! Ik geloof dat ik net als elke tiener verliefd op hem was in ‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen’.  Ook daarna groeide ik met hem mee, van het vlotte Malle Babbe (waarvan ik de betekenis pas later begreep) tot zijn mooie chansons.

Uit weemoed heb ik net ‘Het Werd Zomer’ gedraaid. De tekst komt nu nóg meer bij me binnen dan vroeger. Omdat ik denk dat half Nederland een traantje wegpinkt bij de gedachte aan Rob een overzicht aan zijn mooiste foto’s en optredens ooit.

Koninklijke kleedkamers

Het ‘Werd Ook Zomer’ op Paleis Huis ten Bosch waar zonnestraaltjes koning Frederik en koningin Mary kwamen logeren, dit in het kader van een Deens bezoek over duurzaamheid. Voor het gala-diner in de Haagse Grote Kerk - dresscode cocktail - kozen zowel Mary als Máxima een zwart jurkje uit, Máxima met als eyecatcher haar ketting, Mary met als leuk detail haar gele Carrie Bradshaw pumps. Wij op de redactie vroegen ons af, zouden de dames in de koninklijke kleedkamers overleg hebben gehad: "Wat doe jij vanavond aan?"

Op deze majestueuze avond zagen we meer prachtig geklede vrouwen. Ook Chantal Janzen was uitgenodigd een royal vorkje mee te prikken. Benieuwd wat zij droeg?

Neelie Kroes openhartig over de liefde

Speaking off zomer en zon, meteoroloog Helga van Leur is natuurlijk dé deskundige over de zonnewende en langer licht. Samen met  wetenschapsjournalist Govert Schilling schreef ze een boek over de Hollandse vier seizoenen. Wist je bijvoorbeeld dat het nu - deze weken - op Terschelling een half uur langer licht is dan in Maastricht?

Niet alleen de zon stond deze week op zijn hoogst, ook carrièrewise bereikte ik een hoogtepunt. Ik wist Neelie Kroes te strikken voor de cover. Op 19 juli wordt ze 81 jaar, maar wat heeft deze vrouw nog een power, passie en plezier in haar werk. Heel openhartig was ze ook over haar liefdesleven: ‘Bram Peper? Ik was er stikgelukkig mee, maar ik zie hem nu nooit meer. Ik ben graag alleen, ook al begrijpt niet iedereen dat’.

Bron foto: Rob de Nijs