Entertainment

Geen pijn meer aan haar 'soap-hart': Babette keert terug in GTST

Waar ze bij Koffietijd nog vertelde dat ze pijn had aan haar soap-hart, omdat ze de serie 'Goede Tijden Slechte Tijden moest verlaten, komt nog geen half jaar later het bericht dat Babette van Veen terugkeert!

Volgende week is de actrice weer te zien als Linda Dekker in de soapserie, vertelt ze aan RTL Boulevard. "Ik zag dit écht niet aankomen!"

In shock

In december 2021 werd ze uit de serie geschreven. Een kleine teleurstelling voor haar, waar ze 'een tikkeltje' beledigd over was. In Koffietijd vertelde ze: "Toen ik dat te horen kreeg was ik best wel in shock. Dat was een lastige periode voor mij. Het deed vooral pijn aan mijn 'soap-hart'." Babette speelde al sinds 1990 de rol van Linda Dekker. "In al die jaren spendeer je zoveel tijd met elkaar, waardoor je echt een familie wordt. Het nest verlaten is dan pijnlijk."

"Had al afscheid genomen"

Totdat Babette een aantal maanden later een mailtje kreeg met de vraag of ze wilde komen 'praten'. En daar hoefde de actrice niet lang over na te denken. "Natuurlijk wilde ik dat!" De vraag of ze terug wilde komen kwam ook totaal onverwacht. "Ik had mijn spulletjes al gepakt, ik had afscheid genomen. Ik heb een borrel en een etentje gehad en een gouden horloge. En ik ben weggegaan." Een goed afscheid dus, maar niet voor lang. Want volgende week is ze weer op de buis. 

Feestje voor GTST-kijkers

Babette moest het nieuws lang geheim houden, maar nu is het hoge woord er gelukkig uit. Linda Dekker keert weer terug naar Meerdijk. Babette vertelt dat ze veel reacties kreeg van kijkers die Linda erg misten in GTST. Het is daarom een feestje voor GTST-fans, dat Babette oftewel Linda, weer terugkeert. Maar het is nog onbekend voor hoe lang. "Ik kan wel zeggen dat ik niet vandaag of morgen weg ben. Verder moet er gekeken worden wat ze willen met het personage", vertelt Babette aan RTL Boulevard.

Extra leuk nieuws voor de fans, want acteur Kees Boot krijgt ook een rol in de langstlopende serie van ons land. Hij speelt namelijk de nieuwe huisarts van het dorp Meerdijk. Dat wordt smullen tijdens de nieuwe afleveringen!