Artikelen

Maak je klaar voor Stranger Things Seizoen 4 Volume 2

Het moment waar we allemaal op hebben gewacht is eindelijk daar: Stranger Things Seizoen 4 Volume 2 staat vanaf vandaag op Netflix! Maak je klaar voor een spetterende finale (?) van het gevecht tussen Eleven en Vecna. Van een recap tot de bekendmaking van het laatste seizoen: wij houden je graag up-to-date!

De Koffietijd-redactie is fán van deze sciencefiction serie, dus we bereiden je graag voor op wat komen gaat. Spoiler-alert: Als je seizoen 4 nog niet gezien heeft, zou ik deze pagina gauw sluiten.

Strijd tegen Vecna

Na seizoen 3 - dat in 2016 uitkwam - werden Stranger Things-fans lang in spanning gehouden. 27 mei 2022 mei was het moment eindelijk daar: seizoen 4 kwam op Netflix. Maar na flink bingen, kom je er al snel achter dat het seizoen niet compleet op Netflix staat. In de laatste aflevering maakt het hele team zich klaar voor de strijd tegen Vecna. Maar ben jij er ook klaar voor?

Recap seizoen 4

In de afleveringen voor Volume 2, is de vriendengroep voor het eerst gescheiden. Want terwijl de helft in Hawkins bleef, verhuisden Joyce samen met Will, Jonathan en Eleven naar California. Omdat het tijd was voor een nieuwe start. Ook blijkt dat Hopper niét is overleden door de explosie, maar nu bij de Russen in gevangenschap is. Maar niemand weet dat hij nog in leven is, totdat Joyce een mysterieus bericht krijgt en zij samen met Murray naar hem op zoek gaat. 

Ondertussen gebeuren er in Hawkins steeds vreemdere dingen. Een nieuwe kwaadaardige kracht uit de upsidedown komt vrij waardoor kinderen één voor één 'bezeten' raken en vermoord worden. Dit gruwelijke mysterie moet opgelost worden. Dusty, Steve, Max, Nancy, Chrissy en Lucas gaan samen op zoek naar het kwaad. Langzamerhand worden verschillende zaken opgelost, maar het kwaad moet nog wel verslagen worden. Maar de groep, die nog steeds op verschillende plekken verblijven, weet wat hen te doen staat: Vecna verslaan en een einde maken aan de upsidedown. 

Volume 2

Vandaag, op 1 juli, staat Volume 2 eindelijk op Netflix. Met heel veel minuten kijkplezier. Want aflevering 8 duurt 1 uur en 25 minuten en aflevering 9 maar liefst 2 uur en 22 minuten (!). Ga jij het in één keer bingen? Ook hebben we goed nieuws voor alle fans. Want Volume 2 betekent niet het einde van de serie. Er komt namelijk nog een vijfde seizoen! De broers Duffer (Matt Duffer en Ross Duffer), oftewel de makers van de serie, maakten laatst op Twitter bekend dat het vijfde seizoen het laatste seizoen zal zijn. Hierna is de mysterieuze, maar óh zo populaire serie ten einde. Maar voor nu: popcorn en kijken maar!