Groen

Droge grond? Floor heeft 3 tips om je tuin vochtig te houden deze warme dagen

Op warme dagen kan je tuin heel snel, heel droog worden. Soms wordt de aarde zo snel droog dat je het water geven zelf niet kunt bijhouden. Daar heeft onze moestuindeskundige Floor Korte goede tips voor!

Floor Korte, bekend van Floorsmoestuin.nl, laat drie manieren zien hoe jij - ook op warme dagen - je planten genoeg water kunt geven. 

Tip 1: Flessen in de grond

Op warme, droge dagen kan je je planten soms water geven wat je wilt. Toch kan het binnen de kortste keren weer gort droog zijn. Dit kan je bijvoorbeeld oplossen door flessen in de grond te stoppen. Deze flessen kunnen wijnflessen of petflessen zijn.

Hoe doe je dat?

Dat kan dus best simpel. Pak een plastic fles en prik daar een aantal gaatjes in. Graaf de fles in de grond, naast de plantenwortel. Zorg dat het halsje van de fles uitsteekt, zodat je er makkelijk bij kunt om water in te gieten. Bekijk de onderstaande video voor het stappenplan.

Tip 2: Terracotta potten

Een andere tip om je plant vochtig te houden is door terracotta potten te gebruiken als watertoevoer. Deze potten graaf je in. Maak een kuiltje in de pot waar het omgaat, doe de terracotta pot erin. Zorg er wel voor dat je wat over het gat heen legt en het water er minder makkelijk uitloopt. Zodat het is afgesloten.

Tip 3: Terracotta pot met schotel

Omdat terracottapotten water opnemen, zijn ze super handig om te gebruiken. Je hebt namelijk nóg een optie met deze pot, om je plant vochtig te houden. Deze keer  met een schotel erboven. Dat vul je pot met grond en water. Het schoteltje dat je eigenlijk eronder hebt, leg je erbovenop. Gaat in het gat van de terracotta kurk van een wijnfles.

Extra tip van Floor

Dek de grond af met stro, afgestorven blad, houtsnippers of takjes. Dit noemen we ook wel een mulchlaag. Dit houdt de toplaag mooi vochtig en verbetert de waterhuishouding in de grond! 

Bekijk hieronder de tips van Floor om de planten water te geven tijdens deze hitte