Entertainment

Grease-actrice Olivia Newton-John overleden

Zangeres en actrice Olivia Newton-John is gister op 73-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van borstkanker. Dit maakte haar echtgenoot bekend via het Instagram-account van Olivia Newton-John. Wereldwijd staat Olivia bekend als Sandy uit de beroemde musicalfilm 'Grease'. Fans en de cast van de film Grease rouwen om het verlies van Olivia.

Symbool van overwinning en hoop 

Gister werd via Instagram bekend gemaakt dat de actrice en zangeres Olivia Newton-John is overleden. De actrice had al enkele jaren borstkanker. In 1992 kampte zij al eerder met de ziekte. In 2013 werd ze behandeld voor een tumor in haar schouder. Vijf jaar geleden keerde de borstkanker toch terug met uitzaaiingen. Gister is ze in het bijzijn van vrienden en familie overleden in haar ranch in Californië, laat haar echtgenoot weten.

Olivia haar familie schrijft dat ze door haar lange publieke strijd tegen de ziekte 30 jaar lang een symbool van overwinning en hoop was. Ze vragen daarom in plaats van bloemen om een donatie aan het onderzoeksfonds dat Olivia Newton-John oprichtte. 

Grease

Olivia Newton-John scoorde begin jaren 70 als zangeres haar eerste hit. In 1974 deed de Britse zangeres mee aan het Eurovisie Songfestival. Ze eindigde op de vierde plaats. Dit was het jaar dat ABBA won met 'Waterloo'. Korte tijd later verhuisde Olivia naar de Verenigde Staten om haar carrière voort te zetten. Haar zangcarrière was succesvol met voornamelijk countrynummers. Olivia scoorde maar liefst vijf nummer-1-hits en won vier Grammy's. 

Maar Olivia haar grote doorbraak was met haar rol van de onschuldige Sandy in de musicalfilm 'Grease'. Wereldwijd werd ze geroemd om deze rol. En de film is nog steeds populair onder alle leeftijdsgroepen. Samen met haar tegenspeler John Travolta, die Danny speelde, veroverde ze alle bioscopen. En scoorden ze veel hits met de nummers 'Hopelessy Devoted to You', 'Summernights', 'You're the One That I Want' en 'Greased lightning'. 

Jeugdidool, voorbeeld en vriendin

De cast van de film 'Grease' zijn ontzettend verdrietig door het verlies van hun collega en vriendin Olivia. John Travolta plaatst op zijn Instagram een foto van de actrice: "De jouwe vanaf het eerste moment dat ik je zag en voor altijd. Jouw Danny, Jouw John!" schrijft de acteur. 

Ook bekend Nederland rouwt om het verlies van hun jeugdidool. En eren de actrice op social media. Zo schreef Bettina Holwerda, die in 2008 de rol van Sandy speelde in de Nederlandse versie van de musical: "De enige echte Sandy. Wat een voorbeeld, wat een ster." Ook twittert radio-dj Erik de Zwart: "Een jeugdidool is niet meer."