Gezondheid

Slaapgebrek? Dat heeft meer gevolgen dan je denkt!

Eén op de vijf Nederlanders kampt met een vorm van slaapgebrek. We mogen daarom spreken van een maatschappelijk probleem. Maar mensen denken er nog te makkelijk over. Een gebrek aan slaap kan namelijk ernstige gevolgen hebben voor je lijf, hersenen en zelfs levensverwachting.

"Het is tijd dat heel Nederland wakker wordt geschud en het belang van beter slapen inziet." Daarom lanceert Beter Bed een manifest voor beter slapen.

Steun is hard nodig

Matthew Walker, een Internationaal bekende slaapwetenschapper en auteur van 'Why We Sleep', erkent het probleem. Hij is de eerste die zijn handtekening heeft gezet en daarmee het manifest ondersteunt. Zijn steun is hard nodig. Beter Bed heeft deze gerenommeerde slaapwetenschapper naar Nederland gehaald om mensen bij te praten over de impact van het slaapprobleem.

Men heeft namelijk nog niet door wat slaapgebrek voor invloed kan hebben op je leven. Wij Nederlanders zijn steeds meer bezig met gezonder leven, meer bewegen en gezonder eten. Maar 'slapen' wordt door velen nog vaak over het hoofd gezien. Terwijl we één derde van ons leven in bed spenderen(!). "Dat kan beter. En dat moet beter", vindt Beter Bed. De gigant gelooft én belooft dat iedereen beter kan slapen.

De gevolgen van slaapgebrek

In het interview met Matthew vertelde hij: "Als 50 tot 60% van alle mensen meer gaat slapen, scheelt dat miljoenen euro’s in uitgaven aan de gezondheidszorg." Dat zijn bizarre cijfers. Daarnaast heeft het ook invloed op je eigen gezondheid. Misschien voel je het al na een nachtje slecht slapen. Je kan je minder goed concentreren en voelt je een beetje futloos. Dus laat staan als je dit voor een langere periode ervaart. Te kort slapen is dus niet goed, maar te lang slapen heeft ook slechte gevolgen. Zo kan het bij volwassenen het risico op ziektes als obesitas, diabetes, depressie en beroerte verhogen en het dagelijks functioneren belemmeren. 

Beter slapen is beter leven. Ben jij het daar mee eens? Meld je dan nu aan en krijg alle laatste informatie rondom slapen, om samen dit maatschappelijke probleem aan te pakken.