Column

“Toch jammer dat Máxima niet even van de beroemde Google glijbaan ging”

Elke week tipt Nouveau hoofdredacteur Claudia de leukste lifestyle-tips van Nouveau.nl. Deze week is er extra aandacht voor het nieuwe seizoen – kleur kleur kleur – en uiteraard volgt Máxima-watcher Claudia de zegetocht van onze koningin in Californië. "Wat ik vooral leuk vind is dat onze koningin met vrouwen op handelsreis is, zo is het een ware powervrouwenmissie".    

Golden Gate outfit

Dat Máxima een ware modekoningin is, blijkt wel in hoe zorgvuldig ze nadenkt over kleding, accessoires én achtergrond. Sprankelend groen om niet weg te vallen voor de Golden Gate brug in San Francisco, en heel chique de accessoires wél in rood-bruine Golden Gate tinten.

Bij Nouveau vonden we het wel jammer dat Máxima bij haar bezoek in Silicon Valley niet even van de beroemde Google glijbaan is gegaan (de makkelijkste manier om van verdieping naar verdieping te bewegen), daar had ze ongetwijfeld ook een matching outfit voor gehad.

Peleton powervrouwen 

Er waren criticasters die het opmerkelijk vonden dat de handelsreis naar Californië doorging, ondanks dat koning Willem-Alexander herstellende is van een longontsteking (en daardoor niet mag vliegen). “Zo denken Amerikanen dat onze koningin de belangrijkste monarch in ons land is”, hoorde ik iemand mopperen. Ik zag vooral een peloton powervrouwen die Nederland sterk en met substantie op de kaart zetten. Kijk ook even naar de outfit van Liesje Schreinemacher, minister van Buitenlandse Handel.   

De voordelen van 50+

Mijn niet aflatende missie is om 50+ vrouwen op de kaart te zetten. Dat deze leeftijd zo veel voordelen biedt, wordt onderstreept door Lies Visschedijk én door hoogleraar psychologie Liesbeth Woertman. Dit laatste artikel verscheen eerder op Margriet.nl en verhaalt over ‘het leven kan met de jaren makkelijker worden’.

Geen grijze muizen, maar kleur!

“We zijn geen grijze muizen” zeg ik dan maar altijd. Dat kleur de kracht van ageless beauties onderstreept, lees je in deze column van Nouveau Chef Mode Anita

Claudia's persoonlijke favoriet

En dan nog even mijn persoonlijke hang-up. Ik ben zo blij dat de tv-serie ‘Oogappels’ weer is begonnen. Personage Merel is mijn favoriet. Een vrouw van 50+ die worstelt met gewicht, wijn, de overgang, en het ondertussen krampachtig graag goed wil doen. Mijn man noemt mij ook wel eens Merel (knipoog).