Column

‘Vreemdgaan in een jeugdherberg met stapelbedden?’ Chantal Janzen bijt van zich af

Elke week tipt Nouveau hoofdredacteur Claudia Straatmans de leukste lifestyle-tips van Nouveau.nl. Deze week gaat het – hoe kan het ook anders – over de laatste reis van koningin Elizabeth. Daarnaast promoot Claudia het streekproduct. “Ook koningin Máxima ziet de waarde van het platteland, ze is vandaag in De Peel”. Verder gaan we nog even in op Chantal’s grappige reactie op het op het vermeende vreemdgaan van haar Marco. Humor van de hoogste plank.

Hoe de Queen niet altijd in plooi bleef: Elizabeth's meest ontwapende momenten

Er zijn mensen die dag en nacht de BBC hebben aanstaan om naar niets te hoeven missen van a real-life ‘The Crown’. De laatste reis van koningin Elizabeth wordt minutieus vastgelegd. We kunnen er geen genoeg van krijgen. En dan moet de officiële begrafenis op maandag 19 september nog komen. Voor iedereen die graag nog een keer terug wil kijken (wij allemaal!) hierbij Elizabeth II meest ontwapende momentjes. Tip: ze bleef niet altijd in de plooi.

Ode aan Nederland

We blijven even in de royal hoek, bij onze eigen koningin Máxima. Samen met Willem-Alexander reisde ze af naar Brabant, naar de Peel. Meestal krijgt ze onderweg langs de route wel een blommeke aangeboden. Maar vandaag kwam HM alvast gewapend met haar eigen bloemen aan. In heur haar dan, in haarbandvorm.   

Ik vermoed dat Máxima er geen tijd voor heeft en dan het niet conform protocol is. Maar als ik haar was, trok ik mijn wandelschoenen aan en stapte ik nog even over en door die prachtige Peel.   

Meer streekproducten en Nederlands nieuws lezen? Mag ik dan even onbeschaamd onze Hollandse Nouveau aanprijzen?

Hoe Truus van Gaal meer is dan 'de vrouw van'

Deze week hebben we ook weer de nodige verjaardagen. Truus van Gaal werd 14 september 68. Grappig detail: haar eigen broer is dezelfde dag jarig (70 jaar). Dat Truus zo veel meer is dan de vrouw van Louis laten we zien in dit liefdevolle portret dat we van haar maakten.     

Vreemdgaan in een jeugdherberg?!

We hebben allemaal wat ‘airconditioning in ons hoofd’ nodig: even lachen om de sombere kant van het leven te vergeten. Wat zelfspot. Als iemand dat kan is dat de koningin van de humor, Chantal Janzen, wel. In haar eigen magazine &C steekt ze de draak met het vermeende vreemdgaan van haar Marco. “Zijn ‘vreemdgaan’ hotel is een jeugdherberg met louter stapelbedden.” Hoe Chantal denkt over de juicechannels en ramptoerisme lees je hier.