Entertainment

Doe mee met het Koffietijdkoor!

Hou jij van zingen? Dan hebben wij goed nieuws. Bij Koffietijd beginnen we met ons eigen KoffietijdKoor! Want zingen, is één van de populairste hobbies van ons land.

Wist je dat zingen in een koor populairder is dan voetballen? We zijn dus een echt korenland! De professionele koren zingen zelfs op topniveau en slepen de ene na de andere prijs in de wacht bij internationale koorcompetities. Volgens een telling van de vereniging van korenorganisaties, Koornetwerk, zijn er 1,7 miljoen samenzingende Nederlanders! De helft daarvan is lid van een echt koor. 

Zingen is gezond 

Dat zo veel mensen zijn van een koor kan je verbazen, maar zingen geeft écht energie! Wanneer je zingt, komen er erdorfinen vrij. Deze stofjes werken pijnstillend en geven je een geluksgevoel. Ook zorgt het hormoon oxytocine ervoor dat stress en angst verminderd. Zingen zorgt er dus voor dat je ontspannen en energiek bent! Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat muziek bijdraagt aan de emotionele ontwikkeling van het brein. En, dat heeft een positief effect op jouw sociale inlevingsvermogen! Alleen maar voordelen dus. 

Korenslag 

Dat koren populair zijn, is niet per se iets nieuws. Het programma 'Korenslag' op de EO was seizoenen lang op televisie te zien en was een kijkcijferhit! In het programma, dat begon in 2007, streden 16 zangkoren om de titel 'het beste koor van Nederland'. Na vier voorrondes, waarin steeds twee van de vier deelnemende koren doorgingen, kwamen twee kwartfinales. Daarna gingen de winnende koren naar de halve finale. In de finale streden de twee overgebleven koren voor de titel! Het was een veelbekeken programma, met populaire nummers die werden gecoverd door de koren. Denk aan popmuziek, gospel of klassiek. Nummers van Coldplay, Kane en zelfs René Froger kwamen langs! 

Populaire genres 

Koren komen in allerlei soorten en maten. Van gospelkoren tot orkesten en popkoren tot shantykoren. Het ene koor zingt Bijbelliederen, het andere popliedjes en weer anderen medleys van verschillende genres. Voor ieder wat wils dus! 

KoffietijdKoor 

En nu wij! Op de Koffietijdredactie kunnen we natuurlijk niet achterblijven. We willen, samen met jou, zingen en genieten van het gezellig samen zijn. En dat met Kerst! Dit seizoen beginnen we met een echt “Koffietijdkoor”, waarmee we live in de uitzending gaan optreden. We zingen, de dag voor Kerst, een mooi Kerstlied om de feestdagen in te luiden. Of je nu een alt, sopraan, tenor of bas bent: wij zoeken jou! Houd je van zingen en heb je zin in een uitdaging? Geef je dan nu op voor het Koffietijd koor.