Gestoofde venkel met saffraan en gamba's

Bibi maakt vandaag een heerlijk weekendrecept! Hij maakt gestoofde venkel met saffraan. Dit gerecht is echt compleet met heerlijke grote gamba’s. Een aanrader om thuis te proberen.

Ingrediënten 

  • 2 venkels 
  • 30 gram boter  
  • 1 tl saffraandraadjes  
  • 200 ml water 
  • 1 tl honing 
  • 1 teen knoflook, in dunne plakjes 
  • 30 gram rozijnen 
  • 10 grote gamba’s met schil
  • sap van ½ biologische citroen 

Bereiding 

Als eerste snijden we de harde onderkant van de venkel eraf. Vervolgens snijd je de rest van de venkel in kwarten. Verwarm op middelhoog vuur wat boter in een grote koekenpan waar een deksel op past. Zodra de pan warm is voeg je de venkel toe, maar dit doe je met de snijkant naar beneden! Bak de venkel in 5 minuten bruin en draai ze om.  

Vervolgens kook je het water met een waterkoker. Voeg dan de saffraan en honing toe aan het kokende water. Schenk het saffraan-mengsel samen met de knoflook en rozijnen bij de venkel en laat het geheel 5 minuten stoven met de deksel op de pan. Haal na 5 minuutjes de deksel van de pan en laat alles nog 5 minuten inkoken totdat het vocht bijna verdwenen is. 

Bak intussen de gamba's aan en breng deze op smaak met peper en grof zeezout. Wanneer de gamba’s goed gebakken zijn zet je het vuur uit en besprenkel je het geheel met het citroensap. Begin dan met het opdienen van het gerecht.

Serveer de venkel samen met de gamba’s en voeg eventueel nog een half citroentje toe voor de presentatie. Trouwens, dit gerecht is erg lekker met gebakken of geroosterde aardappeltjes! Geniet ervan!

Meer lekkere recepten