Beauty

Body positivity! Zo creëer je meer liefde voor jezelf én voor je lichaam!

Een van de meest liefdevolle dingen die je voor jezelf kunt doen is je lichaam accepteren zoals het is. Elke centimeter van jou is perfect en je rondingen maken deel uit van wat jou zo bijzonder maakt.

Als je van je lichaam houdt, zorg je er beter voor. Je geeft je lichaam gezonde voeding, je doet meer aan beweging en je neemt maatregelen om stress te verminderen. Een van de vele manieren om meer liefde voor je lichaam te creëren, is om je te concentreren op de dingen die je een goed gevoel geven over jezelf. Hieronder lees je nog een aantal tips om meer liefde aan jezelf én aan je lichaam te geven.  

Draag kleding waar jij je goed in voelt

Als je lekker in je vel wilt zitten, moet je natuurlijk ook lekker in je kleding zitten. Draag daarom vooral kleding waar jij je goed in voelt. Of, zelfs zelfverzekerd en sexy in voelt! Mooie kledingstukken van stoffen die zacht aanvoelen en soepel langs je lichaam vallen, zijn tegenwoordig gelukkig in alle maten te vinden. Er is zelfs veel keuze in mooie grote maten lingerie, die jouw rondingen prachtig laten uitkomen. Als je kleding en lingerie draagt waar jij je lekker en zelfverzekerd in voelt, straal je dat ook uit. De hoogste tijd om te gaan shoppen dus!

Vergelijk jezelf niet met anderen

Jezelf met anderen vergelijken is iets wat we eigenlijk niet willen, maar stiekem toch nog best vaak doen. Of het nu mensen uit je eigen omgeving zijn of met celebraties op tv, onbewust vergelijk je jezelf snel met anderen. Maar iedereen is anders en iedereen heeft zijn eigen unieke schoonheid. Daarnaast zie je vaak maar een fractie van iemands leven, vooral op tv of social media. Misschien voelt diegene, die op jou zo zelfverzekerd overkomt, zich achter de schermen wel ontzettend onzeker.

Gelukkig zijn er tegenwoordig ook steeds meer grote merken en modehuizen die niet alleen werken met modellen die een maatje 36 hebben. Nee, alle lichaamstypes komen voorbij en er zijn ook steeds meer merken die stoppen met het retoucheren van foto’s. De missie van huidverzorgingsmerk Dove is om jongeren over de hele wereld te helpen aan een positief zelfbeeld, om zo meer zelfvertrouwen op te bouwen. En het bekende sportmerk Nike heeft ook een uitgebreide collectie voor grote maten.

Kijk regelmatig in de spiegel

Als je jezelf blijft verstoppen, kun je jezelf nooit omarmen en accepteren zoals je bent. Kijk daarom regelmatig in de spiegel en kijk écht goed naar jezelf. Probeer dit iedere dag te doen en richt je op de dingen die je mooi vindt aan jezelf én aan je lichaam. Misschien heb je een geweldige huid, mooi haar of een prachtige glimlach. Wat het ook is, concentreer je op die dingen en waardeer ze ook.

Omring jezelf met mensen waarbij jij je fijn voelt

Heb jij mensen in je omgeving die jou vaker geen goed gevoel geven over jezelf? Dan wordt het tijd om eens kritisch te gaan kijken naar deze vriendschappen. Het is namelijk ontzettend belangrijk om je te omringen met mensen waar jij je fijn bij voelt. Positieve relaties zullen je helpen meer van jezelf te houden. Zet daarom jezelf op nummer 1 en kies je vriendenkring zorgvuldig.